Blog

Interjú Szendefi Zsófival a natúrkozmetikumokról

0
1 Interju Szendefi Zsofival

Zsófi számomra már családtag. Amióta csak ismerem, a természetességre törekszik. Az ő termékei inspiráltak arra, hogy én is ezt a természetességet válasszam. Érdemes utánajárni, hogy az általunk használt termékek milyen összetevőket tartalmaznak, illetve hogyan készítik azokat, ugyanis bőrünknek nem mindegy, mivel kezeljük. Szendefi Zsófi kozmetikussal beszélgettem a témában.

Először is szeretném megköszönni, hogy elfogadtad felkérésemet! Kérlek, mesélj kicsit magadról, hogy olvasóink jobban megismerhessenek!
Zsófi:
Szendefi Zsófi vagyok, 23 éves. Körülbelül 5 évvel ezelőtt kezdett el érdekelni a natúrkozmetikumok készítése, ebből a kis szerelemből jött az az elhatározás, hogy elkezdem a kozmetikus iskolát. Őszintén szólva akkor még maga a kozmetika nem is érdekelt, kicsit azt is éreztem, hogy nem fogok a szakmában dolgozni. Azt hittem, hogy tanulunk kozmetikum készítést is, ezért jelentkeztem, de végül annyira magával ragadott az egész, hogy már saját szalonról álmodoztam. 2020 novemberében tettem le a kozmetikus vizsgát, és már fél éve egy szépségszalonban dolgozom Érden.

Ha jól tudom, kozmetikádban főként natúrkozmetikumokkal dolgozol. Miért döntöttél a természetes összetevőjű kozmetikai termékek mellett?
Zsófi:
Valahogy alapból ilyen beállítottságú vagyok. Úgy gondolom, amit meg lehet oldani a természetes gyógymódokkal, növényekkel, azt használjuk is ki. Emiatt kifejezetten olyan iskolát is kerestem, ahol natúrkozmetikumokkal tanulunk, így rengeteg növényi hatóanyagot ismertünk meg elméleti és gyakorlati szinten is. És mivel annak a márkának a termékeit alaposan megismertem, a munkámban is azt használom. Szeretik a vendégeim, és én is.

Nem csak munkádban, de a mindennapokban is előnyben részesíted a natúrkozmetikumokat, melyeket nagyrészt te magad készítesz. Mesélj kérlek, milyen termékeket szoktál csinálni, illetve hogyan kezdtél bele.
Zsófi:
Az első élményem a natúrkozmetikumokkal kapcsolatban egy adag fürdőbomba volt, amit ajándékba csináltam. Aztán annyira megtetszettek az illatok, hogy elkezdtem gyártani őket, csak úgy. Egyébként anyukám ekkor már főzött szappanokat, csinált krémeket, de addig valahogy nem is érdekeltek. Aztán kaptam tőle ajakápoló receptet, megtanította, hogyan kell sampont csinálni… Most pedig már ott tartunk, hogy mindent átvettem tőle szép lassan.
Két éve sikerült minden kozmetikumot lecserélnem a saját készítésű verziómra, kivéve az arcápolást, de azt nem is szeretném. Szappant, szilárd sampont, fürdőbombát, fogkrémet, golyós dezodort, tusfürdőt, ajakápolót már régóta a sajátomat használom.

Milyen arcápolási rutint ajánlanál, milyen termékek használatát javasolnád azon olvasóinknak, akik nem jártasak a natúrkozmetikumok világában, de szeretnének áttérni rá?
Zsófi:
Én legfőképp azt javaslom, hogy keressenek fel kozmetikust, aki natúr vonallal dolgozik, és tőle kérjenek segítséget, mert nincs két egyforma bőr. Egy konzultációval ki lehet alakítani egy jó rutint. Kicsit magam ellen beszélve, de arcápolás terén nem javaslom az otthoni kísérletezést és boszorkánykonyhát, pláne ismeretlen eredetű receptek alapján.

Vannak további terveid a jövőre nézve?
Zsófi
: Bőven. A kozmetika azért is izgalmas, mert mindig van hova fejlődni. Idei tervek között van, hogy a sminkelést jobban elsajátítsam, most nagyon megfogott az a vonal is. Az Illathozóval kapcsolatban pedig messzibb terveim között van, hogy már ne csak egy hobbi legyen, hanem egy tényleges márka, akár egy kis boltocskával. Talán a leendő szalonommal egybekötve.

Kedves interjúalanyom nem tért ki rá bővebben, azonban neve alatt fut az Olivin kozmetika, illetve az Illathozó is. Előbbi jelenlegi munkahelyének megnevezése, míg utóbbi az általa készített natúrkozmetikumok gyűjteménye. Amennyiben te is áttérnél a természetes anyagú termékek használatára, úgy érdemes követni ezeket az oldalakat a social media platformokon, illetve kérd te is egy kozmetikus segítségét. Ápold bőröd úgy ahogy megérdemli!

Rádi Eszter Orsolya

Szendefi Zsófi termékeit, és kozmetikumait megtalálhatjátok Facebookon, és az Instagramon is!

Illathozó: 1., 2.
Olivin kozmetika: 1., 2.Talán ezek is érdekelhetnek …