Magazinunk Története

Cropped Cropped 7da9e2a8 41cb 4837 B8be 883fd2591239

Az InfoZió Magazin, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar magazinja. Kezdetekben még POTEncia néven futott, mivel akkoriban még az Általános Orvostudományi Kar fennhatósága alá tartozott. Majd 2010-ben egy pályázat végett megkapta az InfoZió nevet. Mind az újság és a blog is sok főszerkesztőségen van már túl – mivel nem lehet az ember örök életére egyetemista – de mindegyik időszakból szép teljesítményt tud felmutatni.

Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük a blog, illetve az újság létezését, ennek érdekében pedig, minden héten a világban történő aktuális egészségügyi témában írott cikkeket olvashattok, amiket mind a szerzőink írnak.

Ezenfelül – az írói szabadsággal élve – alkotóink Saját rovatokkal is meglepik az oldal látogatóit. Ugyanúgy hetente jelennek meg érdekességek a tudományról, sportról, a lélek rejtelmeiről, de még sütemény receptekről is. Nem utolsó sorban pedig a fellegekben járóknak, szerelmi regényt is biztosítunk.

Mindemellett pedig, az ETK-s rendezvényeinkről írt beszámolókról, illetve lebilincselő Interjúkról is olvashattok felületükön. 

Még mielőtt a koronavírus beleszólt volna, az újságunk negyedéves kiadású volt. Közel 30 oldalon keresztül más-más témát boncolgattak az InfoZió elszánt tagjai. Minden, ami egészségüggyel kapcsolatos, ami az ETK-hoz tartozik, azt megtalálhatjátok az eddigi újságokban. Úgy, mint pszichológia, hogyan függ össze a fizikai és mentális épség. Az egészséges táplálkozás, veganizmus. Könnyed témaként olvashattok sorozat/film/könyvajánlókat is.

Magazinunk instagram és facebook oldallal is rendelkezik, ahol hetente tesszük közzé a legújabb alkotásokat. ->

Amennyiben ETK-s vagy, szeretsz írni, olvasni és alkotni, illetve szeretnéd, ha a műveid napvilágra kerülnének, plusz nem hátrálsz meg az egészségügyi cikkek, és az írói szabadságtól, akkor jelentkezz az [email protected].