Impresszum

InfoZió Magazin – A PTE ETK HÖK hallgatói magazinja

Szerkesztőség

image_6487327-1

Szerb Kata

főszerkesztő

E-mail cím: [email protected]

Bemutatkozás

Kedves Olvasó!

A szerkesztőség nevében mondhatom, nagyon örülünk, hogy az oldalunkra látogattál. Reméljük sok-sok cikkünk felkelti az érdeklődésedet és elnyeri a tetszésedet.
Szerb Katalin vagyok, dietetikus hallgató és az InfoZió-Magazin főszerkesztője. A Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Karának pécsi képzési központjában töltöm a hétköznapjaimat, azonban gyakran látogatok szülővárosomba, Kaposvárra. Kifejezetten kapóra is jön ez a fajta ingázás a főszerkesztői tevékenységemhez, hiszen a szerkesztőséghez nem csak pécsi hallgatók tartoznak, de a kaposvári, zalaegerszegi és szombathelyi képzési központból is vannak íróink.

Miután felvételt nyertem a PTE-ETK-ra első dolgom volt jelentkezni a magazinhoz. Kissé félve, kételyekkel tele adtam le a próbacikkem, de nagyon örülök, hogy leküzdöttem ezeket a negatív érzéseket, hiszen azóta rengeteg pozitívummal gazdagodtam az InfoZió-nak köszönhetően.

A nagyon sok szép szó és kedves visszajelzés mellett, ami leginkább motivál, az az, hogy közelebb hozhatom írásaimmal a növényi alapú táplálkozást és a sport fontosságát az emberekhez. Hálás vagyok a sportnak, ami óvodás korom óta az életem meghatározó része, illetve a vegán életmódnak is, amit már több éve követek.

Szerkesztőségünkben mindenki a saját életéből inspirálódik. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen remek csapatnak állhatok az élén, és hogy ennyi kiváló írónak segíthetem a munkásságát.

Olvassátok sok szeretettel cikkeinket, kövessetek minket a social media platformokon, hogy semmiről ne maradjatok le, hiszen számotokra is tartogatunk szuper lehetőségeket pályázatok formájában.

Jó időtöltést kívánunk az InfoZió-Magazin oldalán!

Varga Roxána

főszerkesztő-helyettes
Bemutatkozás

Varga Roxána vagyok, az InfoZió Magazin főszerkesztő helyettese, illetve a Pécsi Tudományegyetem harmadéves, gyógytornász szakos hallgatója. A magazin 2021. májusában vált az életem részévé, amikor is (két félévnyi bátorítás után) végre be mertem adni a jelentkezésemet egy szerkesztői pozícióra.
Addig a pillanatig én mindig a lapok másik oldalán álltam; sosem író voltam, csak olvasó – az viszont azóta, mióta az eszemet tudom. Mindig is magával tudott ragadni egy-egy jó könyv, egy érdekes cikk vagy egy szívhez szóló vers, tehát tökéletesen tisztában voltam azzal, hogy a szavaknak, és annak, hogy hogyan formáljuk őket, mekkora hatása van az emberekre. Szerkesztőként tehát nekem is mindig „csak” az volt a célom, hogy valamit nyújtani tudjak magamból az embereknek – néha menedéket és megnyugvást, máskor egy rakatnyi színes, új információt.
Főszerkesztő helyettesként büszkeséggel tölt el, hogy egy ennyire motivált, tudásra éhes csapat része lehetek, és hogy mellettük én is szerkesztőnek nevezhetem magam. Remélem, hogy a lelkesedésünk Nálad is célba ér, és legalább akkora szeretettel fogod olvasni cikkeinket, mint amekkorával mi írjuk őket Neked!

Szűcs Réka

szerkesztő
Bemutatkozás

Szűcs Réka vagyok, mentőtiszt hallgató, és a 2022/2023-mas tanévtől az Infozió Magazin szerkesztője. Írói tevékenységem során igyekszem érdekes témákkal előrukkolni, s azokat minél színesebb módon kifejteni, laikusok számára is értelmezhető formában kivesézni. Az egészségügyi témák mellett szívesen írok novellákat, rövidebb prózai műveket is. Szakválasztásomból adandóan is nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, a fizikális paraméterek mellett roppant fontosnak tartom a pszichés jóllétet. Céljaim közé tartozik ellátó személyként, hogy a hozzám kerülő betegek lelkileg is biztonságban érezzék magukat. Szabadidőmet szívesen töltöm a hozzám közelállókkal. Szeretem kiélni kreativitásom különböző kézműves tevékenységek formájában is. Az emberekkel könnyen teremtek kapcsolatot, s igyekszem a kommunikációim során a helyzetükhöz mérten mindig a pozitív, konstruktív gondolkodás irányába terelni társaimat.

Kaitz Réka

szerkesztő
Bemutatkozás

Kaitz Réka vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Egésztudományi Karának hallgatója, és szerencsére az InfoZió- Magazin egyik szerkesztője.
Pályaválasztás során egyértelmű volt, hogy Pécsen szeretném folytatni a tanulmányaimat és abban is biztos voltam, hogy a legfőbb célom, hogy másoknak segíthessek. Mivel a biológia mindig is a szívem csücske volt és a mozgás nagyon fontos része az életemnek, így az ETK gyógytornász szakára esett a választásom. A sporton kívül nagyon szeretek olvasni, zenélni, zenét hallgatni és persze értékes időt eltölteni a barátaimmal, szeretteimmel.
Gyerekként szívesen vetettem papírra a gondolataimat és imádtam olvasni is. Habár az írás része a gimnáziumi évek alatt megszakadt, az érdeklődésem és a tudásvágyam a világ dolgairól nem apadt el. Így, hogy csatlakozhattam a magazinhoz, visszahívhatom az írni imádó énemet. Remélhetőleg nem csak magamnak okozva örömet az alkotással, hanem annak is, aki olvassa a cikkeimet.

Cikkei

img_20210905_161329

Orbán Nikolett

szerkesztő
Bemutatkozás

Orbán Nikolett vagyok 2023 tavaszán végeztem Kaposváron Orvosdiagnosztikai Labor Analitikusként és a PTE KK Pathológia Intézetben kezdtem el dolgozni. Emellett jelenleg levelezős hallgató vagyok a PTE-ETK Klinikai Kutató mesterképzésen.

A kezdetek kezdetén még a alapszakos hallgatóként nagyon örültem, hogy elfogadták a jelentkezésem az InfoZió-Magazin lelkesen és szenvedélyesen alkotó csapatába. A 2021-es év szeptemberétől a KKK HÖK tanulmányi referenseként tevékenykedem, illetve segítem őket a plakát és oklevél készítési munkáikban.

Az egészségüggyel a kapcsolatom az általános iskolai tanulmányamig nyúlik vissza, ahol egyértelművé vált számomra, hogy ez az életem hivatása lesz. Rengeteg területével ismerkedtem meg a szakmának a szakközépiskolai gyakorlataim alkalmával és számtalan lehetőségem nyílt különböző versenyeken kipróbálni magam. Ezen tényezők hozzásegítettek ahhoz, hogy megtaláljam a kutatásban rejlő izgalmat, amelyet tovább fokozott a referátum megalkotásának szerkesztési munkálatai. Ezért is választottam a Laboros szakirányt, hiszen itt alkalmam van alkotni, új dolgokat felfedezni és rengeteg eltérő ismeretet gyűjteni.

Extrovertált személyiség vagyok és szeretek versenyezni, fontos számomra az, hogy ha valamit eltervezek, az teljes mértékben megvalósuljon. Előnyben részesítem a csapatmunkát, mert rengeteg impulzus éri az embert a munka során és nagyon egyedi végeredmény lesz az eredménye.

A sietős mindennapokban a legnagyobb kincs a gondolat teremtő ereje, ehhez szeretnék hozzájárulni érdekes cikkekkel és a Magazin szellemiségével megegyező preventív, egészségnevelő/egészségmegőrző munkákkal.

Dervalics Anna

szerkesztő
Bemutatkozás

Dervalics Anna vagyok, a PTE zalaegerszegi képzési központ gyógytornász hallgatója. 
Már általános iskolás koromban eldöntöttem, hogy belőlem bizony egészségügyi dolgozó lesz, ám míg sokáig az orvosi szakma volt tervben, középiskolában ez kissé átformálódott bennem. Nagyon örülök, hogy végül a gyógytornász pálya mellett döntöttem, hiszen ezt érzem igazán magaménak. 
2022 ősz óta én is tagja vagyok az InfoZió magazin szerkesztőségi csapatának. Amikor megláttam a hirdetést, hogy van egy ilyen írói lehetőség, rögtön bele is vetettem magam a jelentkezésbe, hiszen mindig vonzott ez a világ. Rengeteg téma után érdeklődöm, szívesen ismerek meg új dolgokat és emiatt egy tökéletes lehetőségnek tartottam, hogy a saját gondolataimat leírhassam és megoszthassam másokkal. 
Remélem, hogy sok új dolgot oszthatok meg az olvasókkal vagy esetleg kiegészíthetem tudásukat egy általuk kedvelt témában.
Bízom benne, hogy tetszeni fognak Nektek a cikkeim és szívesen olvassátok majd a soraimat.

Plessek Marcell

szerkesztő
Bemutatkozás

Plessek Marcell vagyok, a PTE-ETK gyógytornász szakirányán tanuló hallgató és nagy örömömre, az InfoZió-Magazin egyik szerkesztője.
Érettségi előtt, teljesen váratlan módon tetszett meg az Educatio kiállításon a gyógytornász szakma. Így az egészségügy lett a befutó a sok más érdeklődési területemmel szemben. Mindig is szerettem volna valami maradandót alkotni, amivel segíthetem az embereket ebben a kiszámíthatatlan világban. Úgy gondolom, gyógytornászként képes vagyok a lehető legtöbbet tenni az emberekért.
Az írás már kiskoromtól kezdve nagyon közel állt hozzám, ekkor még csak terveztem azt, hogy egy nap, majd kipróbálnám magam. Az alkalom 2015-ben érkezett el, amikor elkezdtem valóban beleásni magam a témába. Először novellákkal, szabadversekkel próbálkoztam, majd az évek során megjelentek a rímes versek, balladák, rapszódiák, szonettek és nem utolsó sorban a könyvírás is. Így az újságírás számomra még ismeretlen világa, jó kihívás ígéretét hordozta magával. Önfejlesztésre való törekvés, a felfedezési vágy, illetve az írás valódi szeretete segített meghozni döntésemet abban, hogy beadjam jelentkezésemet a magazinhoz.
Az íráson kívül nagy szenvedélyem a sport és a zene. Már közel 17 éve versenyszerűen úszok. Ezen kívül kipróbáltam magam a kajak-kenu, a vízilabda, az aquathlon, az atlétika, az akadályversenyek, illetve a kerékpár és futóversenyek világába is.
Célom az InfoZió-Magazinnál, hogy témáimmal megszólítsam az embereket a véleményemmel, gondolataimmal, más és más perspektívákat felvonultatva.

Cikkei

Roselle Torres

szerkesztő
Bemutatkozás

I’m Roselle Torres, a nursing student at the University of Pécs Faculty of Health Sciences. I am from the Philippines, but I live in Saudi Arabia. I am very excited to join the editorial team of InfoZió Magazin.
I like to be up-to-date with the news, especially in the health sciences community. Every day, many discoveries and progress are made in the field of medicine that can change lives. I want to utilize my role as a writer to disseminate this information to others and share the amazing work done by researchers and scientists. I also like to write about relevant topics in our day-to-day lives to spark important discussions in our community.
I am always looking forward to new experiences and meeting people from different walks of life. I am very excited to share my thoughts with others while learning and gaining new insights from the community as well.

Cikkei

Kiadó

Kiadja a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata.