Blog

Te hallottál már a BEMER terápiáról?

0
Bemer Terápia 1

Mint azt tudjuk, az életkor előrehaladtával egyre több súlyos betegség rizikófaktora kerül felszínre, ami szintúgy igaz az egészségre káros szenvedéllyel, helytelen táplálkozással és életmóddal létező emberekre is. A legtöbb betegség alapja a vérkeringés zavara. Teljes vérkeringésünk 74%-át a mikrokeringés teszi ki, amely a testünk legapróbb véredényeinek szerteágazó érhálózatában zajlik, és rendkívül fontos szerepe van sejtjeink oxigénnel történő ellátási folyamataiban. A nagy részarányból adódóan tehát a mikroerekre való pozitív hatással a szervezetben is bíztató folyamatok indulnak meg a betegségek megelőzésére, az azokból történő felgyógyulásra. Az emberi testben lejátszódó számos folyamatnak – mint például a regenerációs-, kijavító-, növekedési- és gyógyulási folyamatok – a jól működő mikrokeringés az alapfeltétele. Ha ebben zavar lép fel bizonyos életviteli szokások, környezeti tényezők miatt, akkor könnyen szembe találjuk magunkat a nem kellemes következményeivel: legyengült immunrendszer, fertőzésekre való hajlam, csökkent teljesítőképesség, fáradékonyság, rossz közérzet és a keringési betegségek előfordulásának növekvő valószínűsége.

A felsorolt problémákra megoldás lehet egy modern, mágneses fizikai érterápia, amely mindenféle mellékhatástól mentes. A BEMER serkenti a mikroerek lüktető, pulzáló mozgását és a mikroszkopikus szintű anyagcserét. 1998-as megjelenése óta több tudományos kutatás igazolta, hogy olyan módon hat a mikrokeringésre, ahogyan arra semmilyen gyógyszerrel, gyógytornával vagy különleges étkezéssel sem tudnánk.

Bemer Terapia 2

A terápiát vezérlő eszköz egy kicsi tablet, amely működteti a hozzá csatlakoztatott különféle kezelőegységeket. Három fő program közül lehet választani, amelyek 8, 16 és 20 percesek a változó intenzitás mértékétől függően, de emellett fix 8 perces alacsony, közepes és magas intenzitás is beállítható rajta. Forradalmi különlegessége, hogy alvóprogram is megtalálható a kezelések között, amely egyrészt a szervezet alvás közbeni vérelosztását támogatja, másrészt pedig a pihentetőbb mélyalvást segíti. Ahogyan a nappali programokhoz, úgy az éjszakaihoz is rendelkezésre áll külön matrac, ami a teljes test kezelésére alkalmas. Ezen kívül vannak még kis felületű, lokálisan ható eszközök egy-egy problémás pont hangsúlyosabb kúrálására.

Kiemelkedő hatását sportrehabilitációban, az állóképesség fejlesztésében is előszeretettel használják világszerte, sőt, már jó pár éve idehaza is. Az egyik legjobb benne, hogy magát a készüléket bárki megvásárolhatja a kiválasztott kezelőegységekkel együtt, de fejlettebb egészség- és fitneszközpontokban alkalomszerű használatra is megtalálható. Ezt a terápiát akkor is igénybe veheted, ha csupán egészséged megőrzése a cél.

A BEMER-technológia jelenleg a leghatékonyabb fizikális kezelőmódszert képviseli a preventív orvoslás terén. Egyedülálló jelkonfigurációja mind a nappali, mind pedig az éjszakai fázisban gondoskodik a hatásfok és a hatás időtartamának további fokozásáról, a technológia területén folytatott intenzív kutatások pedig még több pozitív hatás kiváltását valószínűsítik a jövőben.

Dervalics Panna

Ilyen cikkeket is megtalálsz a weboldalunkon:

Talán ezek is érdekelhetnek …