Blog

Interjú Lillával, a @lilla_fitt Instagram és webes oldal bloggerével

0
1 Ízélményben Gazdag Mentes életmód Interjúsorozat

Szerintem sokunk fejében megfordult már az életmódváltás vagy éppenséggel az egészségesebb táplálkozás gondolata. Azonban leggyakrabban nem tudjuk hogyan is kezdjünk hozzá, így a kezdeti lelkesedés sajnos abbamarad, és szó szerint marad minden a régi kerékvágásban.

Nagy örömömre szolgált, hogy a témában jártás Lilla elfogadta felkérésemet, és válaszolt a kérdéseimre. Remélem, az interjú elolvasása után, akiben felmerül az életmódváltás gondolata, az felkeresi, hiszen az egész folyamat során iránymutatást ad, és segít a kezdeti nehézségeken átlépni.

Fogadjátok sok szeretettel az interjúsorozatom harmadik részét.

  1. Mesélnél arról, hogy miért Életmód és Táplálkozási tanácsadással foglalkozol, és mi volt a témában az abszolút motivációd?

Lilla: Azért választottam ezt a területet, mert hosszú évek óta szenvedélyem az egészséges életmód és táplálkozás tudománya. Az elején nagyon sok egészségügyi problémám volt, amikre kerestem én is a megoldást. Rengeteget hibáztam, kísérleteztem, tanultam, és úgy éreztem, ezt a hivatást kell választanom. Így hát elindultam ezen az úton, és elkezdtem képezni magam.

Az abszolút motivációm az volt, ami nekem is nehézséget okozott mielőtt elkezdtem ezzel foglalkozni. Megtalálni az egyensúlyt a táplálkozásomban, sportban, életmódomban, hogy az célravezető, tartható és egyben élvezhető legyen. Úgy gondolom, az embereknek ez a lehető legnehezebb, ami miatt nehezen vágnak bele az életmódváltásba. Ha elkezdik se tudják mindig hosszútávon csinálni, mert hiányzik belőle a fenntarthatóság és az öröm. Nekem a munkám során a fő célom, hogy az emberek ne kényszerből, hanem élvezettel csinálják végig a programomat. Ne egy diétaként tekintsenek rá, hanem megszeressék ezt az életmódot, az általam készített étrendet, recepteket, amikből süthetnek/főzhetnek, megtanulják az alapokat, hogy egyedül is tudják folytatni egy hatalmas tudással és motivációval gazdagodva.

Nagyon szeretek segíteni az embereknek és hatalmas öröm azt látni, ahogy Vendégeim egyre jobban érzik magukat a bőrükben, javul az egészségügyi állapotuk és szeretik meg ennek az egésznek a folyamatát.

  • Hogyan zajlik az egyéni étrend megrendelésének és elkészítésének folyamata?

Lilla: Akinek szimpatikusak a tartalmaim és a munkásságom, az bekövet Instagram oldalamon. Aki pedig szeretne velem együtt dolgozni, az jelentkezik a honlapomon keresztül személyre szabott étrendtervezésre. Elküldöm nekik a részleteket a megadott email címre, ezután egy részletes kérdőívet kitöltésre, amelyből megtudom az alapadatokat, egyéni paramétereket, étkezési szokásokat stb. Kielemzés után elkészítem az étrendet a táplálkozási tudásanyaggal, vitaminajánlással és bevásárló listával. Minden étkezésre megadok nagyon sok opciót, amikből mindenki kedve szerint készíthet ételeket, így nem én szabok meg egy kötelező étkezési rutint, hanem mindenki magának kitudja alakítani, így teljes szabadságot adok benne. Vendégeimmel 6 hétig tartjuk a kapcsolatot, viszont az étrend tovább is alkalmazható. Nyomon követem Étrendeseim alakulását, kérdés és esetleges probléma esetén segítek mindenben. Ez idő alatt megtanulják az alapelveket, ami által tudnak boldogulni a későbbiekben. Célom az, hogy ne csak egy étrendet, hanem egy hatalmas tudást is kapjanak a programom által.

  • Általában milyen típusú célkitűzésekkel keresnek meg a Vendégeid? Vannak a folyamatnak kardinális pontjai, amelyek nehezíthetik a céljaik elérését?

Lilla: Legtöbbször fogyási céllal jelentkeznek hozzám, de vannak, akik hízási nehézséggel keresnek meg. Sokaknak hormonális vagy emésztési problémák nehezítik meg mindennapjaikat vagy ételérzékenységgel küzdenek, így ezekre keresik a célzott megoldást. Úgy gondolom, ha valaki beleteszi szívét-lelkét, energiáját és idejét, akkor minden lehetséges, így pedig el lehet érni mindent, amit kitűzünk maguk elé.

  • Vannak esetleg kedvenc receptjeid, amelyeket bárki számára előszeretettel ajánlasz?

Lilla: Természetesen.

  • Mit gondolsz mi lehet az oka annak, hogy az emberek kissé negatívan állnak hozzá a diétákhoz és a speciális étrendekhez?

Lilla: Sajnos az emberek azt hiszik „diétázni” csak éhezve, sanyargatva, rengeteg lemondással, egyhangúan és élvezetek nélkül lehet. Nagyon sok Vendégem kerül hozzám hasonló rossz tapasztalatokkal, korábban kipróbált csodát ígérő diétákkal, amik kudarcba fulladtak.

Nem is nagyon szeretem ezt a „diéta” kifejezést pont ezért, mert nagyon sok sztereotípiát foglal magában. Inkább életmódváltásnak nevezem, amit én képviselek, mert úgy gondolom, mindent el lehet készíteni egészségesebb, alakbarát kivitelben. Nem kell megfosztanunk magunkat semmitől, lehet enni megfelelő mennyiségű ételeket, csak egészségesen kell étkezni, és meg kell találni az egyensúlyt, ennyi a kulcs.

  • Azok számára, akik szeretnének életmódot váltani és egészségesebben táplálkozni, de esetleg félnek belekezdeni, mit tanácsolnál?

Lilla: Azt, hogy minden kezdet nehéz, vagy legalábbis annak tűnik, de amint elkezdi az ember, jön magától az egész, viszi a lendület, motiválja a sok pozitív változás és a saját sikere.

Minden embernek van a fejében egy ideális kinézet vagy egy egészségügyi állapot, amit szeretne elérni. Viszont az emberi elme arra van kódolva, hogy szeret a biztonságos komfort zónájában maradni, és fél az új dolgoktól, ami kibillentheti az egyensúlyából. Úgy gondolom, ezeket az akadályokat kell átlépni fejben, és elhatározni, hogy már pedig elkezdem, végig viszem és megcsinálom! Ha ez megtörtént, meg kell tenni az első lépést, és napról napra haladni az úton. Akadályok fognak jönni, de ezeket meg kell tanulni kezelni és nem feladni. Idővel a befektetett munka mindig kifizetődik, és meghálálja a testünk.

  • A témában esetleg van olyan célod, amelyet mindenképpen megszeretnél valósítani?

Lilla: Nagyon sok célom van, de a legnagyobb az, hogy átadjam az embereknek minél több platformon keresztül az életmódváltás szeretetét. Legfőképpen azt, hogy az egészséges táplálkozás, valódi természetes feldolgozatlan ételek fogyasztása mekkora hatással van a szervezetünkre. A jó közérzetünk, egészségügyi állapotunk és az immunrendszerünk működése mind nagyban függ a bélrendszerünk állapotától. Le szeretném dönteni az emberek fejében a sztereotípiákat, hogy igenis szigorú diéta helyett megvonások nélkül is el lehet érni a céljainkat. Valamint, hogy unalmas egyoldalú ételkombinációkon kívül is milyen változatosan és mennyire finomakat lehet enni egy életmódváltásban. Egy olyan programot szeretnék az emberek kezébe adni, amit könnyen be tudnak illeszteni a napi rutinukba, segít nekik egy jobb élet kialakításában, és fent tudják tartani miközben haladnak a céljaik felé.

Hát szerintem az interjú önmagáért beszél, de én is azt mondom, keressétek bizalommal Lillát, mert segítségével a céljaitok közelebb vannak, mint hinnétek. További sikerekben gazdag munkát kívánok neked![i]


[i] Orbán Nikolett

A képek kizárólag a @lilla_fitt tulajdonát képezik. Más oldalon történő felhasználásuk tilos!

Lilla elérhetőségei:

IG: @lilla_fitt
FB: https://www.facebook.com/Lillafitt
Web: http://lillafitt.hu/

Olvassátok el a cikksorozat előző részét is:

Interjú Évivel, az @eletcukornelkul Instagram oldal bloggerével

Talán ezek is érdekelhetnek …