Blog

Interjú Kosztyu Karinával, a PTE ETK Social Media Referensével

0
1 Kosztyu Karina

Nem is gondolnánk, hogy mi lehet egy Social Média Referens feladata. Talán nem meglepő az, hogy mindenki kezében láthatunk egy telefont, amin a Facebookot, Instagramot pörgeti. Talán a legérdekesebb feladat, ahol igenis figyelemfelhívó kommunikációt kell alkalmazni, ami nem is olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.

Kosztyu Karinával, az egyetemünk Social-ös referensével beszélgettem, hogy milyen feladatokkal is kell szembenéznie nap mint nap. Fogadjátok szeretettel az interjúnkat!

Mióta vagy a Hallgatói Önkormányzat tagja? (Miért és hogyan kerültél a HÖK-be?) 

Kosztyu Karina: 2020 augusztusában hívta fel rá a figyelmemet Kovács Betti, az akkori elnökhelyettes, hogy megüresedik egy hely a HÖK-nél és örülne, ha megpályáznám, mert szerinte helyt állnék a csapatban, mint Social Média Referens. Őszintén, először teljesen idegen volt ez számomra, és nem tudtam magamat elképzelni ilyen munkakörben, de szeretem magam új dolgokban kipróbálni, így szívesen éltem a lehetőséggel. Szeptembertől már hivatalosan is része lettem a csapatnak, és azóta sem bántam meg a döntésemet.

Mi is pontosan a Social Media Referens feladata? 

Kosztyu Karina: Social Média Referensként én felelek a különböző közösségi oldalakon történő információ átadásért, én kezelem a HÖK Facebook és Instagram oldalát. Posztokat írok, néha plakátokat szerkesztek, és a különböző események közzétételét, leírását, szerkesztését is én végzem.

Milyen kihívásokkal kell szembesülnöd a munkád során? 

Kosztyu Karina: Bár általánosságban elmondható, hogy az emberek nagy része egész nap figyeli a telefonját, mindenki jelen van a közösségi oldalakon, nehéz arra is felhívni a hallgatók figyelmét, hogy olvassák el az egyetem általi kiírásokat is, mert fontos információkat közlünk különböző felületeken. Próbálunk minél izgalmasabb programokat kitalálni, és ezeket népszerűsíteni az oldalainkon.

Nehézségnek mondható még, hogy ez nem egy átlagos feladatkör, más időbeosztást igényel. Nincs megadva, hogy reggel 8-tól délután 4-ig szól a munkaidő, mint a legtöbb munkahelyen. Bármikor kaphatok egy felsőbb utasítást, hogy meg kell írni egy hosszabb szöveget, esetleg meg kell csinálni egy plakátot, teljesen mindegy, hogy éppen hol vagyok, vagy mit csinálok.

Persze ez a kötetlen munkaidő legtöbbször inkább előnyt jelent számomra.

Milyen érzéssel tölt el, hogy a Hallgatói Önkormányzat tagja lehetsz? 

Kosztyu Karina: Alapvetően az ETK önmagában is családias légkört teremt minden hallgató számára, de amióta a HÖK tagja vagyok, úgy érzem, hogy kaptam egy második családot. Mindenki kedves, segítőkész, bármikor számíthatunk egymásra. Ilyen közegben a munka egyben szórakozás is.

Milyen tanácsokat adnál a hallgatóságnak? 

Kosztyu Karina: Azt tanácsolnám, hogy mindenképpen kövessék nyomom az oldalainkat, mert hétről hétre új ötletekkel, nyereményjátékokkal és programokkal készülünk a hallgatók számára.

Akinek pedig segítségre van szüksége az egyetemi évei alatt, az keresse bátran a HÖK bármely tagját, hiszen értetek vagyunk, és a célunk, hogy felejthetetlen éveket éljünk át együtt az ETK-n!

Számomra igazán különleges volt azt megtudni, hogy az hatalmas erény, hogy valaki úgy tud fogalmazni, hogy megfogja a hallgatóság figyelmét, annak ellenére, hogy egész nap a telefonon lógunk. Köszönöm szépen az interjút Karina!

Goszpodinov Emese

További interjúkért kattints ide!

Talán ezek is érdekelhetnek …