Blog

Húsvéti tojás dekoráció ötletek

0
1 Husveti Tojas

A húsvéti tojás festésének, kidíszítésének hagyományát a mai napig őrizzük. A színes, vidám, mintás tojások az ünnepi dekoráció szerves részét képezik, elkészítésük pedig tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy ráhangolódjuk az ünnepre.

Összegyűjtöttem néhány ötletet, ha esetleg még nem tudod, idén hogyan díszítsd ki húsvéti tojásaidat:

  • Az első módszer már biztosan szembejött veled, hiszen az elmúlt pár évben a körömlakkal díszített márványhatású tojások ellepték a Pinterestet és az Instagramot. Elkészítésükhöz csupán egy tál langyos vízre, egy fapálcikára és néhány vidám, élénk színű körömlakkra lesz szükséged. A tál víz felszínére csepegtess a kiválasztott körömlakkokból, figyelj arra, hogy ha a körömlakk cseppek lesüllyednek a víz aljára, akkor a víz nem elég meleg. Ezután a pálcika segítségével vonalakat húzva a víz tetején kissé mosd össze, keverd egymásba a színeket kedved szerint. Azt javaslom, hogy ezt ne akard túl precízen, mintaszerűen csinálni, mivel így a körömlakk többsége hamar a pálcádra tapad, hidd el, pont ettől a véletlen színkavalkádtól lesz igazán izgalmas a végeredmény. Végül nincs más dolgod, mint beleforgatni a tojásokat a lakkos vízbe. Mielőtt kiveszed, várj kb. fél percet, hogy a lakk meg tudjon tapadni a tojáshéjon! Ezután már csak meg kell várnod, hogy megszáradjon, és kész is!
  • A körömlakkoknál maradva, körömdíszítésre és festésre használt eszközeidet bátran bevetheted tojásdekoráláskor is. Például a pontozó pálcával végtelen variációt tudsz kreálni, de a különböző körömmatricák vagy dekorszalagok is segítségedre lehetnek.
  • Használd fel a zsírkrétát másképp! Nem csak rajzolni lehet vele. Farigcsálj le kis darabkákat különböző, egymással harmonizáló színekből, majd a zsírkréta faragmányokat szórd egy tálra és addig hempergesd bennük a tojásokat, amíg jó alaposan be nem színezik, és elégedett nem vagy a kapott mintával!

  • A következőhöz ragasztózd be a tojást egy vékony sávban (akár kétoldalú ragasztószalaggal vagy bármilyen sima ragasztóval) és kezdj el rá szorosan feltekerni minél színesebb fonalat. Ez akárhány féle színnel és sávvastagsággal variálható, vízszintesen vagy akár függőlegesen is körbefuttathatod a fonal szálakat. Ha folyékony ragasztót használsz, ne ijedj meg, ha fonal esetleg átázik, ez néhány óra alatt megszárad.
  • A fröcskölés egy nagyon egyszerű technika, amivel egy fogkefe és egy kevés festék segítségével percek alatt látványos tojásokat varázsolhatsz. Célszerű olyan festéket választani, ami száradás alatt nem folyik szét, például az akrilfesték kissé higítva. Először a fogkefét mártsd bele a festékbe, majd az ujjadat a fogkefe sörtéin végig húzva permetezd a tojásokra a festéket. Ha nem akarod, hogy az ujjad festékes legyen, akkor persze használj gumikesztyűt. Ha elégedett vagy, már csak meg kell várnod, amíg megszárad. Merj kísérletezni, egy tojáson akár többféle színt is használhatsz!

Remélem ez a néhány példa inspirációul szolgált ahhoz, hogy idén egy kicsit más módon szülessenek meg gyönyörű húsvéti tojásaid. Bátran nézz körül otthon és biztosan fogsz találni néhány rejtett kincset, ami a segítségedre lesz az alkotási folyamatban. Nincsenek kőbe vésett szabályok, csupán a kreativitásod és a fantáziád szabhat határt, úgyhogy dekorálásra fel! Készüljenek örömmel azok a hímes tojások!

Szabó Johanna

[1]


[1] Húsvétra hangolódáshoz ne hagyd ki ezt sem:

Talán ezek is érdekelhetnek …