Blog

Ajándékozás a tudatosság jegyében

0
1 Ajandek

Valljuk be őszintén, karácsonykor mindenki azon gondolkozik, mit kéne venni a másiknak, kinek is kéne még ajándékot adni. Egyetemistaként meg pláne ott van a kisördög a vállunkon, hogy sikerült-e annyi pénzt félretenni, hogy megfelelő apróságot tudjunk venni a másiknak. Talán ez az egyik legstresszesebb része az ünnepnek, de ne aggódj, ezt könnyen lehet orvosolni.

Határozd el, mennyi pénzt szeretnél összesen áldozni az ünnepekre. Ajándékozol, vagy sütsz-főzöl otthon? Amennyiben a sütést-főzést elvállalod, az ajándék része is meg lesz oldva. Muszáj egy kicsit összehúzni a nadrágszíjat, és igenis beosztani a pénzed. Természetesen, ez a Te saját kis költőpénzed, amiért te dolgoztál meg, így arra költesz és annyit, amennyit szeretnél. Próbáld ki azt a trükköt, hogy amennyit szánnál magadra, annak a harmadáért vásárolj a számodra fontos embereknek. (Ha például kinéztél egy 15 000 forintos pulcsit, akkor 5 000 Ft-ért vásárolj másnak ajándékot.)

A legjobb ötlet, amit ajánlhatok az nem más, mint a kistermelőktől vásárolt termékek. Ki ne örülne egy csupor méznek? Főleg télen. Egy kézzel készített hálanapló szintén nagyon különleges tud lenni. Kézzel készített hajgumi, avagy scrunchie, egy magyar tervezésű memóriajáték igen nagyot tud durranni. Legyél Te az, aki meglépi ezt a merészséget!

Igen, tudom. Egyre jobban örülsz annak, ha zoknit kapsz, vagy egy sokkal gyakorlatiasabb használati tárgyat, mint például egy edénykészlet. Azonban sokkal nagyobb értéket képvisel az, hogyha helyi kistermelőktől vásárolsz/rendelsz egy személyes holmit. Ha van egy kedvenc farmerja (nadrág, kabát), amit régóta nem használ, mert van egy kisebb hibája egy igencsak feltűnő helyen, nem hinnéd, de létezik rá megoldás! Stitchme Anita munkássága igazán egyedi, és véletlenül sem hétköznapi!

Na, ezzel az ajándékkal tuti nem lősz mellé, és még oktat is! Ez pedig a Moksa factory boldog szervecskéi. Létezik már memóriajáték is, ami egy igazán érdekes és vicces szórakoztatást nyújt a családnak. Azonban, minden embernek van egy olyan testrésze, ami vagy fáj, vagy sajog, vagy műtötték, vagy egy kicsit különlegesebb, mint a megszokott. Persze, ehhez kell egy igazán jó és szoros kapcsolat az ajándékozottal. Viszont ennél különlegesebb és emlékezetesebb apróságot biztos nem tudsz adni! Vannak mágnesek, kitűzők, és szalaggal ellátott termékek is. (Balaton rajongó, esetleg fontos számára az ezotéria? Ne aggódj, akkor is találsz neki meglepetést!)

Többször jár McDonald’s-ba, egyéb gyorséttermekbe a barátod? Elege van, hogy sosem kap az üdítőhöz szívószálat? Egy csodálatos nyári kiegészítő a fém szívószál! Gyönyörű csomagolásban és többszínű szívószálakat lehet szerezni egy helyen. SwanStraw oldalát teljes szívből ajánlom, mivel ki ne örülne a mai világban egy egyszerűen tisztítható, és még kis helyen is elférő ajándékkal biztos nem nyúlsz mellé.

 Persze, nem csak őket ismerem, és tudom meleg szívvel ajánlani. Neked ki a kedvenc magyar kisvállalkozód?

Képek forrása: Pexels

Forrás: InfoZió oldal interjúi

Talán ezek is érdekelhetnek …