Blog

Tetoválás kisokos

0
1 Tetoválás Kisokos

Ha még soha nem tetováltattál, akkor rengeteg kérdés felmerülhet benned az első alkalom előtt. Ez természetes, hiszen sokak számára ijesztő maga a tetoválás folyamata. Azonban aggodalomra semmi ok, csak egy kis előkészületre van szükség ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen haladjon.

Mielőtt bármilyen időpontot lebeszélnél, fontos, hogy tudd, mit akarsz. Nem baj, ha nincs meg a konkrét elkészült terv a fejedben, de mindenképpen legyen egy elképzelésed a mintáról. Sokszor órákat töltök a laptopom előtt, különböző tetoválásokat böngészve. Téged is arra biztatlak, hogy inspirálódj mielőtt döntést hozol. Ha megtetszik egy minta, akkor tedd kicsit félre és ha hónapok múlva is úgy gondolod, hogy szívesen látnád magadon, akkor biztosabb lehetsz a döntésedben.

Az első és legfontosabb lépés, ha már tudod mit akarsz, a megfelelő tetoválóművész kiválasztása. Ez nagyban függ attól, hogy milyen mintát szeretnél magadra varratni. Érdemes olyan művészt választani, akinek hasonló stílusa van, mint az elképzelt vagy éppen már kész mintának. Fontos, hogy ne csak a frissen készült tetoválásai alapján dönts, mindenképpen keress a gyógyult munkáiról is képeket, hiszen az lesz a mérvadó. Ha az utazás belefér a költségvetésbe, akkor másik városban tevékenykedő tetoválókat is nézz meg!

Ha sikerült a tetoválóművésszel felvenni a kapcsolatot és lebeszélni egy időpontot, akkor már nincs más hátra, mint várni a nagy napot és megkezdeni az előkészületeket. Egy nappal előtte már ne fogyassz alkoholt, mert hígítja a véred, illetve feküdj le időben aludni, hogy kipihent legyél. Az esemény előtt egyél rendesen, és igyál sok vizet. Nyugodtan vigyél magaddal a szalonba is valami nasit vagy akár cukros üdítőt. A kisebb mintáknál nem fogsz sok időt ott tölteni, de jobb felkészülten nekivágni ennek a kalandnak.

Indulás előtt mindenképpen bizonyosodj meg arról, hogy nálad legyen a személyid és a pénztárcád. Csak 16 éves kor felett szabad tetováltatni és 18 éves korig szülői engedélyre is szükség van, ezért lehet, hogy elkérik az irataid. Viselj valami kényelmes ruhát, ez sokat segíthet abban, hogy kicsit komfortosabbá tedd a folyamatot magadnak. Ha megérkeztél a szalonba, ott már kicsit egyszerűbb dolgod lesz, hiszen, ha bármilyen kérdésed van, azt felteheted a tetoválónak.

2 Tetovalas Kisokos

Sokan a fájdalom miatt félnek tetováltatni, ami teljesen érthető, azonban közel sem olyan rossz, mint amilyenre számít az ember. A művész először úgyis megmutatja pár másodpercig, hogy milyen érzés, így könnyebben hozzá tudsz szokni. Miközben készül a tetoválásod, nyugodtan beszélgess, és szólj, ha szünetre van szükséged. Fontos, hogy nyíltan kommunikálj a tetoválóval az igényeidről. Miután elkészült a tetoválás, instrukciókat fogsz kapni arról, hogy hogyan ápold az elkövetkező hetekben. Tartsd be a szabályokat, amiket a tetoválóművész mond neked, hiszen fontos, hogy a seb szépen gyógyuljon be.

Kicsit eltérhetnek az utasítások, de az alapelvek ugyanazok. A tetoválást 2-3 napig fóliázni kell, utána már szabadon lehet hagyni. Érdemes átmosni enyhén szappanos vízzel miután lekerült róla a fólia (illetve fóliacsere közben is) utána pedig óvatosan szárazra törölni a területet. Nem baj, ha víz éri a mintát, viszont áztatni nem szabad, tehát fürdőzés helyett válaszd a zuhanyzást, illetve ne menj úszni abban a pár hétben.  A gyógyulás folyamata közben számíts arra, hogy az adott terület érzékenyebb lesz a megszokottnál. Ez teljesen normális, amiatt sem kell aggódni, ha néha fáj a seb.

Manapság már egyre több ember dönt a tetoválások mellett, sokan viselik büszkén a számukra különleges szimbólumokat. Bár elsőre meredeknek tűnhet, hogy valami végleges ott legyen a bőrödön, szerintem egy nagyon pozitív dolog. A tetoválás a tested részévé válik, sokat segíthet abban, hogy jobb kapcsolatod legyen önmagaddal. Az önkifejezés és a stílus eszközeként is tekinthetünk rá. Minden apró tintafolt egy történetet mesél el rólad a külvilágnak.

Pápai Liza

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

Talán ezek is érdekelhetnek …