Blog

LadyLike Manufaktúra – Egyedileg összeállítható ékszerek

0
1 Ladylike Manufaktura Egyedileg Osszeallithato Ekszerek

Az évek alatt nagyot fordult a világ, de egy valami az idő múlásával sem változott. Ilyen például a napjainkban is kiemelt szerepet betöltő egyediséggel fűszerezett megjelenés, melynek domináns részét képezik a kiegészítőink. Minden ember más koncepcióban, más színekben, stílusban keres, és hord kiegészítőket. Éppen ezért keressük a hozzánk leginkább illő darabokat. Ezen vevői igényt véleményem szerint a LadyLike Manufaktúra teljes mértékben kielégíti. Nem is volt kérdés, hogy vezetőjét felkérem egy interjúra, amit nagyon örömömre el is fogadott.

Először is szeretnélek megkérni, hogy mesélj nekem arról, hogyan is indult el a vállalkozás és milyen motivációs alapokon alapult?

Igazából a kreatív hobbik iránti érdeklődés gyermekkoromtól fogva szerves részét képezte az életemnek, előszeretettel fűztem gyöngyöket még tizenéves koromban is a családtagjaimnak. Aztán ez kicsit abbamaradt, de szakmai képzettségemet tekintve mindvégig maradtam a kreatív vonalon. Szerettem volna olyan területet választani, amely pótolja a körmözésből származó bevételeimet, amelyek megszűntek a fiatalabbik lányommal történő várandósságom miatt. Mindenképpen olyan elfoglaltságot kerestem, amelyben kiélhetem a kreativitásomat, és lehet itthon csinálni kisbaba mellett.

Kerestem egy oldalt, amely gyöngyözéshez szükséges alapanyagokat forgalmazott és rendeltem párat, hátha esetleg lesz vevői igény az általam készített ékszerekre. Az elkészült munkáimat a saját privát Facebook oldalamon kiraktam. Majd sok-sok keresés után véletlenül találtam egy oldalt, ami Pandora ékszer koppintás jellegű alapanyagokat forgalmazott. Rendeltem az oldaltól, és csináltam 2 darab karkötőt, amit szintén felraktam az oldalamra. Ezzel párhuzamosan létrehoztam a LadyLike Manufaktúra oldalát is, ha esetleg beindulna a karkötő rendelés. Az elkészített Francia Bulldogos témájú karkötő annyira megtetszett az unokatestvéremnek, hogy kirakta különböző csoportokba. Én ezt akkor nem tudtam, csak egyik pillanatról a másikra számtalan üzenetet kaptam. A hatalmas érdeklődés miatt beszéltem a férjemmel, hogy mi a véleménye, ő azt mondta lát ebben fantáziát, és fektessünk bele egy kisebb összeget és rendeljek be ezekből az alapanyagokból többet. Így alakult meg tavaly februárban a LadyLike Manufaktúra, ahol egyedileg összeválogatható alapanyagokból készült Pandórához hasonló karkötőket is lehet rendelni.

Ha már az ékszerekről van szó, milyen ékszereket van lehetőség megvásárolni?

Nálam fülbevalókat, gyűrűket, bokaláncokat, kulcstartókat és többféle típusú karkötőt, például Pandora jellegűeket, üveglencséseket, ásványkarkötőket, valamint sima fűzött gyöngyöseket lehet kapni. Szeretném tovább szélesíteni a palettámat az összes kategóriában, hogy még jobban lefedjem az érdeklődők igényeit.

Honnan jött az ötlet, hogy egyedileg összeállítható Pandora típusú ékszereket is készítesz a megrendelők számára?

A Pandora esetén előre legyártott charmok miatt korlátolt választási lehetőség van arra, hogy egyedi karkötőt készíttessünk. Természetesen nem bújom a Pandora oldalát, inkább csak a vevői visszajelzésekből tájékozódom. Sok ember sajnálatos módon nem engedheti meg magának az eredeti Pandórákat, így rájuk is gondoltam, hiszen körülbelül 4000-6000 forint között vannak átlagosan a kínált karkötőim.

Mindig is törekedtem arra, hogy ne legyen tucattermék, amit kínálok. Éppen ezért van az, hogy bizonyos charmokból csak 1-2 darab van rendelve. Így teljesen személyre szabott, izgalmas karkötőket készíthetek.

Mennyire nehéz alkalmazkodni a vevői igényekhez? Kerestek már meg extrém ötletekkel?

Az eddigiekben nagyon extrém vevői igényekkel vagy éppenséggel ötletekkel nem kerestek meg, A vevői igényekhez alkalmazkodni néha könnyű, de néha vannak nem könnyű esetek. Valamikor egyszerű dolgom van, mert az illető teljesen körbeírja mit szeret, milyen színekben, milyen hobbija van, de közben nem biztos abban, hogy ezt hogyan lehetne esztétikusan, ízlésesen összeválogatni, ilyenkor segítek nekik és megalkotom, ami a fejemben megszületik. Aztán van a másik típusú vásárló is, aki csak felkeres, hogy szeretne egy karkötőt, és teljes mértékben rám bízza. Ezen esetekben kigondolok valamit, majd a vásárlónak megmutatva jön a cserebere, hogy ehelyett inkább ez legyen és így tovább. Dehát hiába vannak felesleges körök, végül mindig az van, amit a vásárló szeretne, és ehhez alkalmazkodom, amennyire csak tudok.

Hogyan zajlik a megrendelés és az alkotás folyamata?

Az egész folyamat úgy néz ki, hogy a vásárló átnézi a Facebook oldalon az albumokat, és ami tetszik neki azt elmenti vagy lescreenshotolja, majd elküldi nekem üzenetben. A hozzám megérkezett üzeneteket megnyitom és válaszolok, hogy a vásárló tudja, hogy elkezdtem foglalkozni a rendelésével. A vevő által kiválasztott charmokat kiválogatom a téma szerint rendezett tárolódobozamból. Természetesen minden esetben ellenőrzöm a kiválasztott charmokat, hiszen lehet, hogy az már nincsen készleten, mert pl. előtte 10 perccel adtam el, csak pont nem tudtam lefrissíteni az albumokat. Az összeválogatás után megbeszéljük a karkötő elrendezését és az árat. Az elkészült karkötőről a fotót elküldöm, elmondom az árat, amennyiben rendben van minden, elkérem a vevő adatait a számlához, aztán elküldöm a számlaszámom és a számlát is. Az összeg megérkezése után a készletet egyesével lemódosítom. Jövőben már hatalmas segítségemre lesz a készülőben lévő weboldalam, amellyel jelentős mennyiségű időt takaríthatok meg.

Egy ilyen több rekeszes tárolóban sorakoznak a postázandó termékek a borítékban, és a feladószelvények, amelyeket a nap végéhez érve elkezdek csomagolni és videózni. És mindezek után viszem mindennap a postára a csomagokat.

Milyen terveid vannak a jövőt illetően?

Az olyan esetekben van kereslet a kreatív vállalkozásokra, amelyek nem tucat termékeket dobnak a piacra, hanem valamit egyedit. A jövőben szeretnék majd a termékeimmel vásárra járni, sőt, kaptam egy megkeresést, hogy lenne olyan, aki viszonteladóként vevő lenne a termékeimre, szóval most ezeken gondolkodom leginkább. De, ha továbbiakban is fennmarad az érdeklődés ilyen fokú szintje, akkor például egy ötvös képzést is szívesen megcsinálnék, hogy akkor magam készíthessem az alapanyagokat.[i]


[i] Orbán Nikolett

Képek: Kizárólag a LadyLike Manufaktúra tulajdonát képezik, minden más platformon történő felhasználásuk tilos.

Olvassatok még tőlünk itt: https://infozio.1367.hu/2022/12/08/mi-tortenik-ha-a-mesterseges-intelligencia-osszeforr-a-leletezessel-ailife-okoslelet/

Nézzétek meg a Facebook oldalt is  https://www.facebook.com/ladylikemanufaktura

Talán ezek is érdekelhetnek …