Blog

Gólyaavató Kaposváron – Csapat élménybeszámoló az eseményről

1
1 Niki Golyaav

A Kaposvári Képzési Központban szeptember 20-án került megrendezésre a Gólyaavató. Az esemény szervezője a PTE-ETK-KKK-HÖK csapata volt, akik igyekeztek a gólyák számára hatalmas élménnyé tenni a programot. Az idei évben 3 csapatba osztották a hallgatókat, melynek élén lelkes pásztoraik voltak. A csapatok kialakítása után a témák kihúzása következett, ami a Egyiptom, a Viking és az Görög témaköröket foglalta magába. A kihúzott témában kellett felkészülni a csoportoknak és alkotni indulót, produkció, zászlót és valamilyen ételt.

A rendezvény speakere rendhagyó módon idén is Kum Dominik volt, aki oszlopos tagja a rendezett eseményeknek. Megtisztelt bennünket a jelenlétével a zsűriasztalnál Pécsről Bende Judit a PTE-ETK-HÖK elnöke, Kelemen Fruzsina a PTE-ETK-HÖK elnökhelyettese és a képzési központból Szarka Villő PTE-ETK-KKK-HÖK elnökhelyettese, Dr. Stromájer-Rácz Tímea adjunktus, képzési igazgató, Nyitrai Regina szakoktató, Walter Norbert szakoktató és Szabó Katalin könyvtáros.

Egyiptom csapat élén Godó Anna és Deák Petra

A csapat nevében Godó Anna mesélt az élményeiről és arról, hogy hogyan élte meg a felkészülést és az avatót.

Az avató és az arra való felkészülés számomra hatalmas nagy élmény volt, hiszen előzőleg a táborban pásztorsegédként szerzett tapasztalataimat kamatoztathattam és fejleszthettem. Mindezek után most pásztor pozícióban mutathattam meg magam. Hasznos tapasztalat volt ez számomra a későbbiekre nézve is. Mindezek mellett nagyon élveztem, mind a felkészülést, mind a rendezvényen való részvételt. Sok kérdés merült fel bennem, hogy alkalmas vagyok-e egy csapat összefogására, de mikor megkezdtük a közös munkát és szabadon cikáztak az ötletek végül egy olyan közeget sikerült összehoznunk a csapatommal, ahol mindenki el tudta magát engedni és jól tudta magát érezni.

Kifejezetten élveztem a táncos próbáinkat, miután levetkőzték a kezdeti szégyenlősségüket. Mindenki igyekezett belecsempészni a koreográfiába egy kicsit a saját stílusából és ezt különösen imádtam.

Minden gondolatunkat és ötletünket nagyon nyitottan fogadták, ezért nagyon hálás is vagyok nekik. Persze mindezt nem tudtam volna egyedül véghez vinni anélkül a rengeteg támogatás és segítség nélkül, amit a pásztortársamtól, Deák Petrától kaptam.

Emlékezetes marad számomra a zászlónk elkészítése, ahogy a kávétól csöpögő anyagdarabot hajszárítóval igyekszünk mihamarabb száradásra bírni, (persze mind ezt a kollégiumi fürdőszobánkban), vagy ahogy Egyiptom nemzeti ételének elkészítéséhez az utolsó pillanatban sikerült beszereznünk egy turmix gépet.

Büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen szépen helytálltak a csapatversenyeken, hogy minden csapatképviseletet igénylő játéknál mindig voltak vállalkozó szelleműek és senkit nem kellett kényszerből belöknünk. Hatalmas feladat, de ugyanakkor móka és kacagás is volt számomra.

A gólyáim visszajelzései alapján is azt tudom elmondani, hogy egy hatalmas buli volt számukra az esemény. Aminek külön örülök hiszen mindig kiemeltem számukra bármi is történjék, amíg jól érzik magukat addig minden rendben lesz. Annyira sikerült jól érezniük magukat, hogy végül Anubisz Háza elhozta az első helyezettnek járó díjat.

Viking csapat élén Angyal Levente és Szeiler Barnabás

A Viking csapat felkészüléséről és eseményen szerzett élményeinek elmondására Angyal Leventét kértem fel.

Visszatekintve az eseményre a gólyaavató számomra abszolút pozitív élmény volt, de ez igaz volt a saját avatómra is. Amikor kiírásra került a pásztori pozíció akkor a saját gólyaavatómat alapulvéve nagyon szívesen vállaltam el a pásztor pozíciót Szeiler Barnabással.

Úgy gondolom, hogy a frissen felvételt nyert hallgatók számára a gólyaavató lehet az egyik legjobb esemény arra, hogy kapcsolatokat, barátságokat építsenek ki egymás között, amire az egyetemi éveik során mindenképpen hatalmas szükségük lesz.

A csapatmunka már jóval az esemény előtt már a téma kihúzása után megkezdődött. A számtalan ötletelés után a munka meg is kezdődött például úgy, mint a közös csapatzászlónk készítése, a produkciónk megtervezése és az indulónk megírása.

Mi a vikingek csapatát alkottuk és a kiemelt célunk az volt, hogy az esemény végére mindenki átszellemüljön és egy kicsit vikingnek érezhesse magát. Ehhez az öltözékünk, a zene választásunk és minden elkészített kellékünk is a segítségünk volt.

Azaz érzésem, hogy magát az eseményt nagyon élvezték a gólyák, illetve a közönség és a zsűri is. Ezentúl a feladatoknál kiválóan helytálltak az új egyetemistáink és kihozták mindenből a maximumot. Végül a második hely megszerzése után csapattól függetlenül mindenki bulizott egy hatalmasat az after-partyn.

Görög csapat élén Gogescu Márti és Kovács Bogi

Az Görög csapatának beszámolóját Gogescu Márti adta.

A téma kihúzás után megkezdődtek a megbeszélések és az ötletelések, hogy ki mikor ér rá és hogy milyen legyen a zászló, a produkció és az induló. Legjobban a félkészülés pillanatait és a közös munkát élveztük.

Számunkra egy kicsit kevés volt a felkészülés idő és a helyszínen rendelkezésre álló hely, de összességében élvezte a csapat.

Remélem minden hallgató számára a szerzett élmények motivációként fognak szolgálni a félév során. Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a beszámolókat a pásztoroknak![i]


[i] Orbán Nikolett

A képek forrása: PTE-ETK-KKK-HÖK

Egyéb érdekes cikkek a KKK-ból:

Talán ezek is érdekelhetnek …