Blog

Nyaralás több lábon, avagy töltsünk minőségi időt értékes emberekkel

0
1 Nyaralas Tobb Labon

Az ember alapvetően társas lény, így előszeretettel tölt el minőségi időt az általa kedvelt vagy éppenséggel a megismerni kívánt személyekkel. A mindennapokból történő kiszakadási kísérlet és az új környezeteben szerzett élmények jelentős mértékben befolyásolják a társaság jövőjét. Az utazás történhet határon belül és azon túl is, ami lényegében nem határozza meg a megismerés folyamatát és a nyaralás minőségét.

Az idei nyáron szerencsém volt egy ilyen nyaralásban részt venni, amelynek célállomása Horvátország volt azon belül Kornić -ra Krk szigetén . A 7 fős társaság két autóval indult felfedezni a szigetet és fejlhetetlen élményeket ás tapasztalatokat gyűjteni az országban. Már a kocsiban eltöltött hosszú órák alatt lenyűgözött a táj szépsége, a végtelenség és domborzat változatos látványa.

A szigetre beérve nagyon hangulatos, de szűk utcák bonyolult hálózatába csöppentünk, ahol jött a következő feladat, hogy a szállásra eljussunk. A segítőkész lakosok és a két sofőr tájékozódásának hála megérkeztünk a szállásra, ahol hatalmas mosollyal fogadott minket a kedves tulaj. A rövid tájékoztató után birtokunkba került a kulcs és megkezdődött a szállás elfoglalása és a kipakolás.

A kötelező nyaralásos teendőket elvégezve a szálláson el is indultunk a partra naptejjel és vízi kiegészítőkkel felszerelve, hogy érintsük a tengert. Személy szerint az első találkozás volt, amely nagyon pozitív élmény volt a számomra és konkrétan már akkor tudtam, hogy várom a következő találkozást. A vizes bolondozások után a víztől elfáradva sétáltunk vissza a szállásra. Rövid pihenés után meglátogattunk egy hangulatos vendéglőt a közelben, ahol tradicionális ételeket kóstolhattunk meg. Nagyon jó hangulatban telt a vacsora, ahonnan egy kellemes esti beszélgetős estébe léptünk át.

A következő napokra született terv volt, hogy igyekszünk mindennap új partszakaszt felfedezni ezzel is megismerni a sziget világát. Szerintem joggal mondhatom, hogy mindenki számára volt olyan partszakasz, ami abszolút a kedvencévé vált.

A nyaralás alatt volt kettő olyan partszakasz, amely jóval nehezebben volt megközelíthető, mint alapból a többi. Az én szívembe abszolút ez a két hely lopta be magát. Az egyiknél egy sziklás domboldalon kellett lemászni míg a másik esetén egy erdei úton sétálhattunk le a partig. Az előbbi hely kissé mesterséges emberi alkotás volt hiszen bérelhető napozóhelyeket tartalmazott míg az utóbbi tejes mértékben a természet csodálatos alkotása volt. Mind a két helynél gyönyörű tiszta kék víz fogadott minket és gyönyörű végtelen messzeségbe tekinthettünk a fürdőzés során.

Hamár a tenger melletti parton vagyunk kettő dolog igazán nem maradhat el még pedig a strandröpi és a koktélozás. Elképesztő feeling-et nyújt a víz végtelen látványa és a meleg párás levegő nyújtotta érzés, amit tovább és tovább fokoz a lágy szellő.

Az aktív, de mégis pihentető parti időtöltéseket beszélgetős és társasjátékokban gazdag esték zárták.

A vállalkozókedvű és felfedezésre éhes tagjai a társaságnak búvárkodásra is befizettek, ahol rövid tájékoztató után a felszerelések társaságában elvittek minket egy búvárkodásra alkalmas partszakaszra. A program végén a résztvevők élményekkel gazdagon tértek vissza a partra.

A tartalmas napok után sajnos elérkezett a hazaindulás napja is, amit kissé vártunk, de egyben inkább maradtunk is volna. Élményekkel gazdagon indultunk meg a határ felé. Ajánlom mindenkinek, hogy az életében minimum egyszer legalább próbálja ki milyen is a nyaralás többlábon. Táplálkozzatok a nyáron szerzett élményeitekből és emellett sok sikert kívánok a félévre mindenkinek![i]


[i][i] Orbán Nikolett

Számtalan érdekes cikk vár rátok, például:

https://infozio.1367.hu/2022/09/02/tippek-egy-csajos-nyaralashoz-minden-ut-romaba-vezet/

Talán ezek is érdekelhetnek …