Blog

Online marketing világának bemutatása, Interjú Kiss Lászlóval

0
1 Online Marketing Interju

Az online munka egyre nagyobb térhódításba kezdett az elmúlt időszakban, köszönhetően a világjárványnak és a közösségi média számtalan platformjának. Rengeteg vállalkozás kezdett el online térben értékesíteni és bővíteni az alkalmazottainak számát. Egy ilyen dinamikusan fejlődő marketing lehetőség bemutatására kértem fel Kiss Lászlót, aki elfogadta felkérésemet, amit szeretnék ezúton is megköszönni.

A beszélgetéseink során kiderült számomra, hogy mindennapos kapcsolatban vagy a kereskedelem egyes formáival. Az online marketinggel hogyan kerültél kapcsolatba és milyen motivációid voltak mikor belekezdtél?

Felettébb egyszerű és felfelé ívelő kezdet volt, ha szabad ezt így mondani. Felkeresett egy zalaegerszegi üzletember, hogy a környéken keres valakit, akivel együtt tud dolgozni.

A facebooknak és a közösségi médiának köszönhetően gyorsan utánanéztem, információkat gyűjtöttem. A tájékozódás után világossá vált számomra, hogy ezzel érdemes foglalkozni és hosszútávon az új kihívások mellett nyereséget is hozhat számomra. Minél több és több információval rendelkeztem a témában, annál inkább úgy éreztem, hogy ebből nekem sem szabad kimaradnom, mert szeretném a maximumot kihozni az életem minden területén.

Mesélnél az olvasóknak arról, hogy hogyan működik ez a Marketing forma és mit kell róla tudni?

Összefoglalva a network marketing lényege, hogy nincs médiareklám, amit alapesetben más cégek kifizetnek reklámköltség gyanánt. A mi esetünkben például ahelyett, hogy egy tv társaságnak fizetnénk a promótálásért, az említett összeget mi kapjuk meg. Az átlag emberek 95%-a ledolgozza az életét, azaz napi 8-10 órában 40-45 évig dolgozik, ezzel szemben a mi esetünkben olyan lehetőséget kínálunk, hogy ezt az időt csökkenteni tudjuk 2-5 évre. A kiépített passzív jövedelemforrás képes európai szinten is kimagasló életszínvonalat nyújtani azok számára, akik nem sajnálják az időt és energiájukat a saját vevőkörük kialakítására.

Ezenkívül mit kell még róla tudni és milyen felhasználói területeket foglaltok le?

Az előző kérdésben leírtakon túl, az a legjobb, hogy kezdetekben két lábon állva a mindennapi életben is és online is tudunk dolgozni. Az embernek nincs semmilyen költsége vagy éppenséggel kötelezettsége, így kockázat nélkül, mindössze egy laptop/okostelefon internethozzáféréssel már kezdhetjük is a munkát. A munkavégzés helyszíne számtalan lehet, például a strandon, a tömegközlekedésen és a munkahelyi szünetben is dolgozhatunk, míg el nem érjük azt a szintet, hogy passzívan keressünk pénzt. A fennmaradt időben foglalkozhatunk egyéb olyan tevékenységekkel, amelyek számunkra fontosak.

Az eddigi tapasztalataid alapján kiknek ajánlod ezt a kereseti formát?

Kitűnően alkalmas azok számára, akiknek gyermekük van, így nem kell elszakadni mellőle. Ezenkívül mindenki számára, aki rendelkezik olyan álommal, amiről nem hajlandó lemondani, csak éppenséggel nem tudják hogyan valósítsák meg. Mindenki számára azt ajánlom, hogy valósítsa meg az álmait, de fontos, hogy bármit szeretnénk elérni, ahhoz pénz és idő is szükséges. A bemutatásra került vállalkozási lehetőség mindkettőt biztosítani tudja, ezért a szőnyeg alá besöpört álmokat a megvalósítás listájára helyezhetjük át.

Hogyan lehet csatlakozni ehhez a közösséghez?

Mindenkivel egy videóbeszélgetésen átbeszélünk minden részletet a lehetőségeivel és körülményeivel kapcsolatosan. Mindenképpen fontos szempont, hogy megismerjük egymást személyesen vagy online, de ha az érdeklődőkkel kölcsönös szimpátia nem tud kialakulni, akkor sajnos nem tudunk együttműködni hosszútávon, mert mint mindennek, ennek a formának is az alapja a bizalom.

Végül, de nem utolsó sorban van valami feltétele a csatlakozásnak?

Pusztán a jelentkező töltse be a 18. életévét és legyen egy álma, ami a továbbiakban motivációs erőként hajtani tudja majd. Felejtsük el a tipikus főnök – beosztott viszonyt, hiszen itt mindenkinek meg kell találni a maga útját és azt az indokot/célt, ami előreviszi. Ezen kívül a kitartás a legfontosabb. Nem egy egyszerű szakmáról van szó, mint ahogy semmi sem egyszerű az életben. A sorokat olvasva könnyen meglehet, hogy benned is elindultak a harci tekervények, hogy vajon neked is lehet e benne részed. Könnyen ki lehet deríteni. Vágj bele, legyenek saját tapasztalataid és te magad is megtudod.

Mindig azt mondom, ha van egy miérted, akkor én megmutatom a hogyant! Ha felkeltettem az érdeklődésedet, keress bizalommal.

Remélem izgalmasnak találtátok az interjút és keressétek bizalommal a Lacit! [i]


[i] Orbán Nikolett

Talán ezek is érdekelhetnek …