Blog

PTE-ről az USA-ba. Lehetséges?

0
1 Interju Sorozat Bevezeto

Egyre nagyobb divattá válik az utazás. Nem lep meg senkit, ha azt mondom, hogy Európán belül a legtöbb hely elérhetővé vált, akár az egyetemista pénztárcának is. Viszont emberek vagyunk, akik szeretünk nagyot álmodni. Európa elérhető, de mi a Világot szeretnénk a nyakunkba venni.

Kontinenseken átívelő utazásra szánni magunkat már nagyobb falatnak bizonyul. A jó esetben havi néhány 10.000 Ft-os tanulmányi ösztöndíj sajnos közel sem elég egy ilyen kaliberű úthoz. Amerikába talán még a repülőjegyre sem lenne elegendő.

Az európai úticélokat abszolút nem lebecsülve, hisz lélegzetelállító városok, erdők, tenger-partok érhetők el néhány órányi autó- vagy repülőúttal, amire a pénzt sem tűnik lehetetlennek összegyűjtenünk… viszont mégis sokak fejében marad ott a nagybetűs DE. A csapból is az USA folyik. A sorozatok, filmek nagyrésze itt játszódik, rengeteget hallani az amerikai-álomról, és akarva-akaratlanul mi magunk is felvesszük a kultúrájuk egyes elemeit. A Világnak azon részéről van szó, amely létezéséről 1492 előtt nem is tudtak, aminek Függetlenségi Nyilatkozatát 1776-ban írták alá, és ahol az 1800-as évek második felében még polgárháború dúlt. Azonban ma teljesen más arca látható. Amerika felvirágzott! A Világ egyik vezető hatalma, turisztikai célállomása. Hatása a világ többi részére minden téren tagadhatatlan. Amerika már Európába is bekúszott. Októberben Halloween-t, februárban Valentin-napot ünneplünk, és már Mi is hasonulunk a folyton folyvást rohanó amerikai emberek életstílusához. Biztosan Te is jártad már a várost egy elviteles kávéval a kezedben.

Amerika tényleg olyan elérhetetlen lenne akár a PTE hallgatóinak, mint ahogy azt elsőre gondoljuk?

Az InfoZió-Magazin legújabb interjú sorozatában a hallgatók számára elérhető lehetőségeket szeretnénk bemutatni, olyan interjú alanyok segítségével, akik bejárták már az utat.

Kövesd nyomon az újabb részeket, hogy még közelebb kerülj a kultúrához, hallgatótársaid élményeiről olvashass és azért, hogy SZÁMODRA IS ELÉRHETŐVÉ VÁLJON AMERIKA!

Szerb Kata

Talán ezek is érdekelhetnek …