Blog

Egészségünk érdekében, interjú a VitaminPro tulajdonosával, Reith Péterrel

0
1_interju-reith_peter_vitaminpro

Az egészséges életmód fogalmával rengeteg helyen találkozhatunk, és szinte minden platformon más és más oldalról közelítik meg. Ez azonban gyakran összezavarja az olvasóközönséget, hogy akkor pontosan mi is az, és mivel tudnánk segíteni az egészségünket.

Van egy jó hírem, hiszen nem kell tovább keresgélned az oldalak között! Immunerősítés, vitaminok és krémek egy helyen, ez nem lehet más, csak a VitaminPro oldala! Reith Péterrel beszélgettem, és kérdeztem a termékekről és az oldal céljáról.

Kedves Péter! Hálásan köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést, és én mutathatom be a Vitaminpro oldalát. Mivel foglalkozik pontosan az oldal?

Reith Péter: Ügyfeleink vitaminokat, táplálékkiegészítőket, krémeket, teákat tudnak megrendelni tőlünk online weboldalunkon. Csak magyar gyártók termékeit forgalmazzuk fenntarthatósági okokból. Megkerestük azokat a termékcsaládokat, amelyek megfelelő ár/minőség arányúak és csak azokat forgalmazzuk, ők név szerint a GAL, JutaVit, BioCo, Nutriversum, Naturland és Vitaking.

Amiben mi nagyon mások vagyunk, mint a többi szolgáltató, hogy mi ügyfélélménnyé tesszük a vásárlást. A raktáron lévő termékekre 1-2 munkanapos szállítási időt garantálunk, azok a termékek, amik nincsenek raktáron, azokat is eljuttatjuk a címzetthez 4-5 munkanapon belül. Minden ügyfelünkkel telefonon is tartjuk a kapcsolatot az automata e-mailes értesítőkön felül. Telefonon vagy e-mailben is lehet tőlünk rendelni, továbbá a bemutatóteremben személyesen segítünk összeállítani a személyre szóló vitamincsomagokat.

Tudjuk, hogy egészséges és változatos táplálkozás és életmód nélkül a vitaminok keveset érnek, ezért van egy egészség blogunk, ahol az ügyfelek tájékozódhatnak a termékekkel kapcsolatban, illetve vannak megbízható stratégiai edzőpartnereink, úgynevezett MBP-k. Ők azt a szemléletet és életmódot képviselik, amit mi is. Ők segítenek az ügyfeleinknek a megfelelő életmódot biztosítani, mi pedig adjuk hozzá a táplálékkiegészítőket. Továbbá közösségi oldalainkon (Facebook, Instagram) is rendszeresen osztunk meg egészséges étel ötleteket.

Hosszútávú céljaink között szerepel egy automata előfizetői rendszer lefejlesztése illetve egy saját, részben vagy teljesen csomagolásmentes termékcsalád bevezetése, akár egy betétdíjas rendszerben.

Honnan jött az ötlet, hogy a termékekkel kezdj foglalkozni?

Reith Péter: Üzlettársammal mi korábban a HR szektorban tevékenykedtünk, és saját életmódunkban tapasztaltuk, hogy a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok alapvetően meghatározzák az immunrendszerünk erejét és az egészségünket. Nagyon fontos, hogy mi is folyamatosan teszteljük a saját termékeinket. Csak olyan termékeket forgalmazunk, melynek minőségében teljesen megbízunk.

Van esetleg olyan vitamincsomag, amik évszak-specifikusak?

Reith Péter: Minden ember egyedi életmódot folytat. A multivitaminok azért elég jól lefedik az alapvető vitaminszükségleteinket. (Bár, itt is a termékek között nagy lehet a különbség.) Mondhatjuk azt, hogy a D-vitaminból télen érdemes növelni az adagot, de igaz ez a C-vitaminra is influenzaszezonban (általában télen). Vannak termékek, melyek a koncentrációban segítenek, vannak amelyek az edzésben, vannak amelyek a bőr és porcok egészségében, vannak amelyek az alvásban és vannak úgynevezett babaváró termékek, amelyek például a babát tervező vagy állapotos leendő kismamáknak szólnak. Több, mint 700 termékünk van, így rengeteg élethelyzetre tudunk megoldást nyújtani. Kiemelkedő termékekkel rendelkezik a GAL termékcsalád, de közülük is kiemelkedő a GAL Babaváró és a GAL Multivitamin, ezekről nagyon pozitívak a tapasztalatok.

A mai világban egyre többen preferálják az online felületen való vásárlást. Azonban vannak olyan oldalak, ahol még a mai napig nem a legelfogadóbb a vásárlóközönség a termékekkel kapcsolatban. A Vitaminpro-ról mi a véleményük az embereknek?

Reith Péter: Folyamatosan figyeljük az ügyfél visszajelzéseket mind a termékeinkről, mind a szolgáltatásainkról. Ha olyan kérdés felmerül egy termékről, melyre nem tudjuk 100%-ban a választ, akkor pedig a gyártóhoz fordulunk. Rengeteg munkánk és fejlesztésünk szól arról, hogy növeljük az ügyfélélményt, így büszkén állíthatom, hogy szinte csak pozitív tapasztalatokat és véleményeket kapunk vissza. Természetesen mi is emberből vagyunk, és előfordul, hogy legjobb szándékunk ellenére is hibázunk. De ezekben az esetekben elnézést kérünk az ügyféltől és felajánlunk valamilyen kompenzációt (kupon, kedvezmény) a kellemetlenségért.

Mi a véleményed a magyar ember egészségéről?

Reith Péter: Mi azt látjuk, hogy Magyarországon sajnos nagyon rossz az emberek egészsége, és ez több okból is fakad. Egyrészt az étkezésben a tudatosság hiánya, vagyis hogy nem figyelünk arra, hogy milyen anyagokat viszünk be a testünkbe – sajnos a „hagyományos” magyar ételek rendkívül zsírosak, és a magyar átlagember nem eszik elegendő növényi alapú táplálékot, zöldséget és gyümölcsöt – továbbá a rossz életmód, vagyis a testmozgás hiánya. Mi azt látjuk, hogy ha valaki elkezd foglalkozni azzal, hogy mit eszik, és mennyit mozog, akkor szinte azonnal jelezni fog a teste, hogy „hű ez nagyon jó, ebből szeretnék többet”. Emellé a vitaminok és táplálékkiegészítők tudatos alkalmazása jó kiegészítés, stabilitást ad és immunerősítő hatása van.

Az egyik legkevesebb dolog, amit megtehetünk testünk és lelkünk egészségéért az nem más, mint a vitaminpótlás. Nem gondolnánk, de a megfelelő zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellé is rendkívül fontos, hogy segítsük a szervezetünket egyéb alternatívákkal.

Goszpodinov Emese

A teljes cikk a Pécsi Egyetemisták Magazinja oldalon is megtalálható!

Talán ezek is érdekelhetnek …