Blog

Valentin-nap egyedül

0
2. Valentin Nap Egyedul

Ahogy beköszönt a február, az ember akarva-akaratlanul mindenhol a Valentin-napba botlik. Az üzletek pirosba és rózsaszínbe burkolóznak, és mindenhol szivecskékbe ütközünk. Bár Magyarországon még mindig nem örvend akkora sikernek az ünnep, mint például az USA-ban, azért emlékszem rá, hogy általános iskolás és gimis lányként mennyire el tudtam szomorodni attól az egyszerű ténytől, hogy nekem nincs kivel eltöltenem ezt a napot. Hiába vártam, hogy hátha talán engem is meglep valaki egy szál rózsával vagy egy doboz bonbonnal, ez nem történt meg. Szerencsére így, felnőtt fejjel engem már jóval kevésbé érdekel, hogy hogyan és kikkel körülvéve fog telni ez a nap, de könnyen elképzelhető, hogy ezzel nem mindenki van így. Ha esetleg Te egy lennél a szomorkodó emberek közül, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi néhány tippet, amitől talán kicsit elviselhetőbbé válik majd a nap:

Töltsd a napot a szeretteiddel!

            Bár sokan megfeledkeznek erről, de a Valentin-nap nem csak a szerelmesek ünnepe, hanem a szereteté is. Abban az esetben, ha tudod magadról, hogy számodra az teszi könnyebbé az összes többi nehéz napot is, hogy másokkal veszed körül magad, mindenképp ehhez hasonlóan járj el most is! Biztos, hogy a (hozzád hasonló cipőben járó) barátaid is szívesen vennék az ötletet, hogy menjetek el együtt valamerre, vagy szimplán csak töltsétek együtt a napot. Ez jelenthet egy jó bulit, egy közös vacsorát, de akár egy filmezős-bekuckózós estét is, a lényeg, hogy legyetek ott egymásnak, ha a másiknak támogatásra van szüksége! Ha igazán különlegessé szeretnéd tenni számukra – és saját magad számára is – a közösen eltöltött időt, meg is lepheted őket valami apró ajándékkal – hiszen ők is ugyanúgy megérdemlik, mint bármelyik párkapcsolatban élő személy.

Foglalkozz magaddal!

            Talán a Valentin-napnál nincs is megfelelőbb időpont arra, hogy az ember szánjon magára egy kis időt. Amennyiben Te az a fajta vagy, akinek nem a társaság, hanem az egyedüllét segít lerendezni magában a dolgokat, akkor mindenképp ajánlom, hogy szánd a napot egy kis „me-time”-ra! Tegyél valami jót a testedért, egyél valami finomat, aztán egy jó, frissítő fürdés után jöhetnek a különböző krémek és maszkok! Emellé, ha úgy tartja kedved, bekapcsolhatod a kedvenc zenéd vagy filmed, esetleg kortyolgathatsz valami finomat közben, és garantálom Neked, hogy mire az este véget ér, sokkal jobban fogod érezni magad! Ha ez annyira nem a Te stílusod, akkor egyszerűen töltsd a napot azzal, hogy a kedvenc tevékenységeid végzed! Olvass egy jó könyvet, menj el sétálni, főzz magadnak valami igazán finomat! A végeredmény igazából ugyanaz lesz – boldogság, hogy valami jót tettél saját magadért.

Ne ünnepeld!

            Mint ahogy azt már említettem, hazánkban azért nem verik olyan nagy dobra ezt az ünnepet – ha nagyon igyekszel, könnyedén elkerülhetsz minden olyan díszt és kiírást, ami emlékeztet arra, hogy ez nem csak egy átlagos nap – és te eltöltheted úgy, mint bármelyik másik hétfőt.

Ne siettesd az időt!

            Szilárd meggyőződésem, hogy mindenkire vár valaki, aki számára az Igazit fogja jelenteni. Attól függetlenül, hogy találkoztál-e már vele, vagy még várat magára, biztosan ott van valahol (és valószínűleg Ő is pont egy olyan párról álmodozik, mint amilyen Te vagy)! Attól, hogy ebben az évben egyedül töltöd ezt a napot, még nem biztos, hogy jövőre is ugyanígy lesz – csak légy türelmes, és meglátod, a legváratlanabb pillanatban majd megérkezik az, aki miatt úgy érzed majd, hogy bőven megérte ennyit várni!

Varga Roxána

Képek forrása: Unsplash

[i]


[i] Amennyiben szívesen olvasnál arról, hogy milyen nehézségekkel is jár a mai világban párkapcsolatba lépni, ajánlom figyelmedbe az alábbi cikkünket: https://infozio.wordpress.com/2021/05/31/parkapcsolat-a-fiatalokra-nehezedo-tarsadalmi-nyomas/

Talán ezek is érdekelhetnek …