Blog

Egy másik Énem – sorozatajánló

0
1.-Egy-masik-Enem

Vajon létezik nagyobb, megfoghatatlan és erősebb kapaszkodó mint a hit, mikor a realitás talaja meginog lábunk alatt? Egy ilyen utolsó reménysugártól vezérelve dönt úgy Sevgi is, akit rosszindulatú tumorral diagnosztizáltak, hogy kézen fogja két szkeptikus barátnőjét, és nekivágnak egy egyelőre még ismeretlen, ám de életre szóló utazásnak a mesés Cundába!

Ezen a csodákkal és új lehetőségekkel teli helyen a lányok megismerkednek egy alternatív lelki gyógymóddal, ami nem csak Sevginek segít majd. Ennek köszönhetően a lányon a környezete hétről-hétre veszi észre a javulást és a gyógyulást, amit az orvosok is alátámasztanak. Lényegében erre a különös orvosi gyógymódra alapszik a sorozat, amit végül a másik két barátnő is elfogad és segítségül hív. Az ott tartózkodásuk alatt, ugyanis szép lassan előbújnak minden szereplőnél az élet bizonyos megoldatlan problémái, régi traumák és váratlan, sokszor sorsfordító élethelyzetek.

A minisorozat részei alatt végigkísérhetjük a szereplőket szakításon, váláson, titkos bűnügyeken, régi és új szerelmeiken, mialatt rájönnek az élet, amit eddig éltek, pusztán csak a felszín. Önmagunknak is igazi megmérettetés lehet átgondolni, vajon mi hogy döntenénk a szereplők helyében egy-egy szituációban?

A cím a „másik Én” alatt arra utalhat, hogy mi magunk nem pusztán egy és változatlan személyiségből tevődünk össze. Hiszen, mi sem vagyunk minden nap ugyanazok az emberek, hát még évek és történések múltán. Sokszor úgy ismerhetjük meg jobban önmagunkat, ha feltárjuk elődeink múltját és énjét. Nagyon közeli példa, de gondoljunk csak bele, hogy amiket egy gyermek lát a szüleitől, ő azon a mintán fog elindulni az életében. Ők pedig szintén a saját szüleiktől kaptak mintákat, amik alapján nevelik gyermekeiket. Lehetnek továbbá olyan gyermekkori marandó traumáink is, melyekről hangyányi emlékünk sincsen, mert elménk már rég feledésbe merítette azt.

Felmenőink, akiket nem is ismertünk soha, ha hisszük, ha nem kihatnak és meghatározzák jelenlegi személyiségünket, életünket és sorsunkat. Pont ezért sokszor a szereplők sem találják meg maguktól a választ problémáikra, mert azok a régmúltban keresendők. Ám, ha visszatérünk a gyökerekhez, sok mindenre választ kaphatunk. Az pedig, hogy mi ezekkel a válaszokkal mit kezdünk, hatnak tovább jövőnkre és majd jövőbeli gyermekeink és az ő gyermekeik életére. Ettől család egy család. Különleges.

A cundai gyógyító azt vallja minden betegség, még a rák is tanítani akar valamit, amit ha megfejtünk, és beépítünk életünkbe az hatalmas segítség lehet a gyógyuláshoz, persze az orvosi kezelés mellett. Főleg, manapság már egyre kevésbé vitatott kérdés az, hogy alig van olyan betegség, melynek ne lenne lelki eredetű vonatkozása. Pont ezért a végkimenetel szempontjából sem mindegy az, hogy ezt hajlandóak vagyunk-e feltárni vagy sem.

Amit a sorozat tanít nekünk, az a megbocsátás és hogy mindegy miben, de mindig higgy valamiben! Magadon kívül persze.[i]

Kovács Viktória


[i] https://infozio.1367.hu/2022/11/03/rovidebb-nappalok-hosszabb-enidok/

képek: google

Talán ezek is érdekelhetnek …