Blog

Természet erejével-interjú a Pillevilág alkotójával, Sándorné Török Zsófiával

0
1 Sandorne Torok Zsofia

Tudva levő, hogy nagyon sok embert foglalkoztat a természetközeliség, a fenntartható életmód. Nagyon sok ismert alkotó műveit láthatjuk az Instagramon, legyen az textil neszesszer, arclemosó korong, kenyérzsák, vagy akár más natúrkozmetikum. Azonban létezik egy igazán különleges hölgy, aki pedig a natúrdekorációval foglalkozik. Sándorné Török Zsófiával, a Pillevilág alkotójával beszélgettem. 1.

Kedves Zsófia! Nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésemet! Mesélj, kérlek egy kicsit a Pillevilágról!

Sándorné Török Zsófia: 2012 óta német nemzetiségi óvodapedagógusként dolgozom egy óvodában. 2018-ban, amíg kisfiammal gyesen voltam, elvégeztem a Virágkötő és virágkereskedő tanfolyamot, mely régóta vonzott már. Játszottam a gondolattal, hogy virágüzletet nyitok, magamban elneveztem a vállalkozásomat Pillevirágnak, de akkor még csak álmodozás volt mindez.  2019 őszén visszamentem részmunkaidőben az oviba dolgozni, mert nem éreztem magam elég bátornak, hogy elindítsam a vállalkozásomat. Idén januárban láttam elérkezettnek az időt arra, hogy kezdjek valamit magammal. Tudtam, hogy teljes munkaidőben nem szeretnék visszamenni dolgozni,  de a szabadidőmet szerettem volna kitölteni valamivel, úgy, hogy mellette legyen energiám a családomra is. A szárazvirágra esett a választásom, melybe egyből beleszerettem Első pillanattól beleszerettem! A név kicsi változtatással Pillevilág lett, (az én világomat tükrözve) a logót hetekig egy online szerkesztővel szerkesztettem, mire teljesen elégedett lettem vele, megrendeltem az első adag szárazvirágt, néhány kiegészítővel, majd elindítottam Facebook és Instagram oldalaimat. Márciusban készítettem az első ajtódíszem, azóta minden héten érkezik rendelés, jönnek belőlem az ötletek, illetve az egyedi megrendelések is elindítják a fantáziámat!

Számtalan alkotótól hallottam vissza azt, hogy a termékek mellett egyfajta szellemiséget is szeretnének képviselni. Milyen gondolatiság van a Pillevilág mögött?

Sándorné Török Zsófia: Ez nehéz kérdés. Igazából a szárazvirágok elég időtállóak és most újra nagy divatnak örvendenek, sokan szeretnek elrakni emlékbe dolgokat, ilyen lehet például az esküvői/szülőköszöntő/ballagási csokor. Az ajtódíszek is hosszú ideig bírják, amennyiben nem zúdul rájuk az eső! Szeretek maradandót alkotni és másoknak mosolyt csalni az arcára! Egyébként így született meg életem első ajtódísze, melynek a M O S O L Y fantázianevet adtam. Sokak nagy kedvence több lehetséges variációban!

Milyen termékekkel találkozhatnak az érdeklődők a honlapodon?

Sándorné Török Zsófia: Különböző típusú ajtódíszeket, falidíszeket készítek (feliratozva, félig kötve, teljesen körbekötve, kicsit, nagyot) otthonra, teraszra, erkélyre ajándékba, esküvőre hajdíszeket, fejdíszeket, csokrokat, köszönő ajándékokat, egyéb dekorációkat, asztali dekorációkat, különböző alkalmakra csokrokat, üvegburás  dekorációkat,  tükördíszeket. Kaptam már felkérést szálloda éttermében asztali dekorációjának elkészítésére. Igazából elég széles a paletta a szárazvirágokkal való dekorálásban. 

Mi volt a legnehezebb időszak a vállalkozásodban?

Sándorné Török Zsófia:  Elindítani és elhinni, hogy képes vagyok rá! A férjem nélkül egészen biztosan nem vágtam volna bele, olyan lelkesedéssel tud támogatni, mint senki más! A kisfiam pedig minden ajtódíszemre mond valami szívet melengetőt: “Anya ez csodaszép!” 

Kialakult a heti rutinom: Hétfőn-kedden óvoda, szerdán és csütörtökön délelőtt virágkötés, délután ovi, péntek egész nap virágkötés! Általában csütörtökön megyek a Nagybani  Virágpiacra vásárolni. Nem volt még úgy igazán nehéz időszak, annyira friss a vállalkozás, egyelőre jobban indult, mint számítottam! Ami esetleg nehézség, hogy a hétvégéken meg tudjam állni az üzenetekre való válaszolást, egy újabb ajtódísz megkötését, de egyelőre ez még nem megy és szerintem ennyire az elején szükség is van 110%-on pörögni!

Mit tanácsolsz azoknak, akik még csak gondolkoznak azon, hogy saját vállalkozásba kezdjenek?

Sándorné Török Zsófia: Amennyiben valakiben már megfogalmazódik a vállalkozni akarás, az már fél siker, hogyha valakinek van valamihez tehetsége és szívből csinálja, merjen kockáztatni és belevágni, biztosan megtalálja azt a közönséget, aki meghálálja! Amint már említettem, nekem a férjem nélkül biztos nem ment volna, büszke vagyok az ő lelkesedésére és támogatására. Amennyiben valakinek a családja, vagy barátai gyakran mondják, hogy kezdjen bele, illetve a belső hangunk is azt jelzi felénk, hogy képesek vagyunk rá, akkor hallgassunk rájuk, és kezdjük el!

A legfontosabb üzenet számomra, amikor egy kézműves vállalkozóval készítek interjút, hogy mindig, minden egyes élethelyzetben képes az ember újat alkotni. Még akkor is, ha azt hisszük, az az időszak nagyon nehéz és egy kicsit kilátástalan is. De ez mind csak átmeneti, minden egyes lépésünkkel előrevisszük az életünket!

A Pillevilág Facebook és Instagram oldalát itt találhatjátok!

https://www.facebook.com/pillevilag
https://www.instagram.com/pillevilag/

 A képek tulajdonjogát a Pillevilág oldalát illetik!

Az eredeti cikk a Pécsi Egyetemisták Magazinja weboldalán keresztül érhető el!

Goszpodinov Emese

Talán ezek is érdekelhetnek …