Blog

Szürkeállományunk védelmében

0
7 Cs Ge A Szurke Allomanyunk Vedelmeben Cikkbe1 Scaled

Agatha Christie, a krimik királynőjének közkedvelt hőse, Hercules Poirot egyik fegyvere nem más, mint a „szürke agysejtjei”. A sejtek nélkül nincs nyomozás, nincs gondolkodás, nincs összefüggés keresés. Továbbá ezek azok az esszenciális egységek, amivel emlékezni tudunk a hetekkel ezelőtti dolgokra, rövid-, és hosszú távú memóriánkat pozitív irányban fejleszti, és akár egy világmegváltó ötletet is képesek vagyunk kitalálni. Nem lenne szuper a való életben is ez a hatalom?

Nem lehetetlen! Sajnos sokszor fogadom meg magamnak, hogy majd a következő félévben jobban figyelek, erősebben koncentrálok, még jobban kiírom az órán elhangzottakat. Ez azonban a legnagyobb jó indulttal is az első szorgalmi hétig tart, majd leginkább nyitott szemmel megyek aludni az órákra. Azonban van több olyan módszer is, amivel ezt a fajta szellemi lustaságot, vagy tavaszi fáradtságot megelőzhetjük. Dobszólót kérek! Ez a kettő anyag nem más, mint a Gingko Biloba, és a koffein együttes alkalmazás! 1.

A lustaság mellett van még egy rossz tulajdonságom, ez pedig az, hogy kávé függő vagyok. (Mellettem legyen szólva, folyamatosan csökkentem a csészék számát!) Viszont azt vettem észre, hogy abban segít, hogy ne aludjak el, de abban kevésbé, hogy oda is figyeljek az órán elhangzottakra. Kellett egy plusz segítség, hogy ez az éberségi állapot hasznossá is váljon az előadás alatt.

Itt jött képbe a Gingko Biloba csodálatos hatása. Mind a kognitív (agyműködés) képességeinket, mind a vérkeringésünk mellett egyfajta véd vár rendszerként karbantartja a tekervényeinket. Mindenképp a tiszta Forte kapszulákat ajánlom, mivel ezek nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat, vagy kísérőanyagokat, hanem csak a Gingko növényt tartalmazza.

Allergének miatt nem kell aggódni, hiszen hála a technikának, minden olyan alkotórészt és vegyületet eltávolították belőle, ami az emberi szervezet számára nem okoz allergiás reakciót.  Természetesen a javallatot mindig érdemes elolvasni, de bátran próbáljátok ki. Az eredmény valóban meglepő lesz!

Nem csak az agyi funkciónkban nyújt kiemelkedő segítségét köszönhetjük a pálmafélének, hanem bizony a szorgalmi időszak alatt felhalmozódott stresszt is képes leküzdeni. Legalább is szinten tartani. Rendkívül magas az antioxidáns tartalma, emellett gyulladáscsökkentő hatása is eredményes. Védőfaktorként védi a gyomrunk nyálkahártyáját, a szívünk idegrendszerének, és ereinek állapotát, és minden olyan stressz által kialakuló betegség ellen veszi fel a harcot, és előzi meg a nagyobb problémát is. A reflux betegség (GERD), különböző irritatítv bélbetegség, és a magas pulzusszám (tachycardia betegség) megelőzésében különböző kísérletekben bizonyította a hatásosságát.

Az agyi betegségek egyik dobogós helyén álló stroke ellen is kiemelkedő szerepe van. Az egész keringési rendszerre protektív faktorként épül be keringésünkbe, így a véráramlás növekedését okozza. Ez pedig a vér viszkozitás szintjének emelkedését is okozza. (Gondoljunk bele, hogy melyik folyik jobban, egy üveg méz, vagy egy üveg cukros víz?) A gyulladás gátló vegyületek szintén az elzáródást előzik meg. Az erek kitágulnak, gyulladás faktorok eltűnnek, és a véráram is felgyorsul.

Azáltal, hogy az egyik alap mozgatórugónk, és a „benzinünk” is szuper egészséges lesz, nem mehetünk amellett a tény mellett, hogy minden szervünk, így a közérzetünk is javulni fog. Meglehetősen rövid időn belül méghozzá. Ha a közérzetünk javul, akkor bizony a gondolataink is egységesebbek, összehangoltabbak lesznek, sőt, még a nyugalmi szintünk is normalizálódni fog. A pszichikai állapotunk egyszerűen jobb lesz, mint új korunkban. Ez az állapot, hangozzék akármilyen furán is, ezt mind szorgalmi időszakban fog kialakulni. Egyfajta stresszhelyzet mindig lesz, de ezeket egyre könnyebben fogjuk kezelni. Ez már a gyakorlat része, de ehhez nem csak mi kellünk. Elhatározás mellett bizony vigyázni kell a vitaminszintünk normális állapotban tartásáért, így érdemes elkezdeni szedni a multivitaminokat. Alkoholt pedig igyekezzetek a protektív hatású mennyiségen belül fogyasztani. Természetesen a minőségre is nem árt, ha megválogatásra kerül. Arról nem is beszélve, hogy az alkohol bizony inkább rombol, mintsem épít. Egy túlhajszolt nap után pedig ez nem fog segíteni rajtunk, mivel a szabadgyököket, salakanyagokat nem ez fogja megoldani. Azonban egy társasági összejövetel, egy hatalmas lelkizés, és egy nagy, egységes kibeszélés viszont még gyógyítani is fogja a lelketeket. Egy próbát megér!

Vigyázzatok magatokra, de leginkább a sejtjeitekre. Egy nagy bögre tea, reggel pedig egy csésze kávé bizony segítségetekre lesz!

Eredményes tavaszi félévet kívánok!

Goszpodinov Emese

Forrás: 1

Képek forrása: Pexels

If you are not a big coffe fan, read this article!

A cikk eredeti változata megtekinthető a Pécsi Egyetemisták Magazinja honlapján!

Talán ezek is érdekelhetnek …