Blog

Kerülj te is karácsonyi hangulatba! Tippek a hangulatos készülődéshez

0
2. Kerulj Te Is Karacsonyi Hangulatba Tippek A Hangulatos Keszulodeshez

            Bár szerencsére nekem több is kijutott a jóból, ha az év utolsó hónapjáról beszélünk, talán semmi mást nem várok annyira egyik évben sem, mint a karácsonyt. Őszintén úgy gondolom, hogy nem vagyok egyedül azzal, hogy az ünnep előtti készülődésben egyszerűen mindent szeretek – imádom feldíszíteni a házat, vezetés közben hallgatni a karácsonyi zenéket (mert igen, az a fajta ember vagyok, aki november közepétől előszeretettel hallgatja Michael Bublé karácsonyi albumát a régi klasszikusok mellett), mézeskalácsot sütni, forraltbort készíteni és a kedvenc unokaöcsikéimmel számolni vissza, hogy mennyit is kell még aludni, ameddig jön a Jézuska (szerintük sajnos sosem elég keveset). Ettől eltekintve meg tudom érteni azt, ha valaki nem ér el a karácsonyi láz. Velem is előfordult már, hogy egy-egy évben egyáltalán nem járt át az ünnep szelleme, sőt, ugyanolyan hónapnak éreztem a decembert is, mint bármelyik másikat. Erre az esetre viszont ismerek néhány biztos tippet, amely segíthet abban, hogy Te is ugyanannyira várd az ünnepet, mint én.

Jótékonykodj!

            Anyukámtól tanult, egyik szeretett szokásom, hogy decemberben mindig gondolunk valamilyen formában azokra, akik kevésbé szerencsés helyzetben vannak, mint mi magunk. Természetesen tudom, hogy az adakozás fő célja nem az, hogy mi jobban érezzük magunkat tőle, sőt, azzal is tisztában vagyok, hogy nem csak decemberben kell másokra is gondolnunk, számomra mégis csodálatos érzés, hogy talán valaki másnak is kicsit kellemesebbé teszem az ünnepeket. Jótékonykodásra rengeteg lehetőség van – mindig vannak olyan szervezetek, akik szeretettel fogadnak mind pénzbeli, mind bármilyen másfajta támogatást; legyen szó ételről, ruháról, vagy önkénteskedésről. Amennyiben még nem gondoltál erre, kérlek ne habozz megtenni, mert el sem tudom mondani, hogy mennyire felemelő érzés az, hogy segíthetünk másokon – főleg egy olyan fontos ünnep előtt, mint a Karácsony.

Állítsd fel a fát!

            Persze tudom, hogy a karácsonyfa állításnak is megvan a maga ideje és módja, de be kell vallanom, hogy a „pécsi fánkat”, amelyik nem a szülői háznál állt, hanem a pécsi albérletünk nappalijában, mi általában már novemberben fel szoktuk állítani. Úgy gondolom, hogy ameddig ez egy cseppnyi boldogságot is hoz bárki életébe, addig rossz döntés nem lehet – hiszen, főleg egyetemistaként, nekem elmondhatatlanul fura érzés volt először nem otthon várni az ünnepet. Aztán, mire hazaértem a vizsgák után, már csak azt vettem észre, hogy pár napom maradt arra, hogy átadjam magam a karácsonyi hangulatnak; éppen ezért, ha nem is egy igazi, belevaló karácsonyfával, de egy kis díszítéssel igazán jó hangulatot lehet teremteni az otthonunktól távoli otthonunkban is.

Látogass el a karácsonyi vásárba!

            Bár lehet, hogy nagyon magától értetődőnek tűnik, de a karácsonyi vásározás nekem mindig december egyik fénypontja. Nem is kell, hogy bárki bármit vegyen, egyszerűen elég az, ha este elsétálok a kis fabódék előtt, megnézem a karácsonyi fényeket és díszítést, beleszippantok a kürtőskalács- és forrócsoki illatú levegőbe, és máris ezerszer jobban érzem magam. Ha esetleg iszunk is egy pohár forralt bort, vagy meg is állunk valahol, hogy kicsit vásároljunk a kézzel készített dísztárgyak közül, akkor igazán a felhők fölött érzem magam. Mindenkinek tanácsolnám, hogy szánjon ré egy délutánt/estét, hogy családosan, vagy barátokkal együtt végigsétáljon kedvenc városának karácsonyi vásárjában és csak élvezze, hogy létezhet, és megélhet ilyen csodás dolgokat!

Varga Roxána

Képek forrása: Unsplash, Pixabay

[i]


[i] Ha egy másik decemberi ünnepre is kíváncsi lennél, katt a linkre: https://infozio.1367.hu/2022/12/06/hogyan-lett-szent-miklosbol-mikulas/

Talán ezek is érdekelhetnek …