Blog

Pécs legjobb tanulós kávézói

0
1 Pecs Legjobb Kavezoi

Az ETK egy olyan hely, ahol sokan úgy gondolják, nem kell megszakadni a tanulásban. Természetesen ez szakfüggő is, de tapasztalataim alapján azért előfordul, hogy úgy érzik a hallgatók, hogy azt sem tudják, hova kapják a fejüket. Persze ebben az sokat segít, ha hétről hétre tanulunk, de valószínűleg még így is lesz, hogy minden motivációd elveszik. Elkeseredni azonban nem kell! Kiváló praktikák vannak arra, hogy az utolsó utáni erőnket is ki tudjuk facsarni magunkból. Ilyen lehet például a környezetváltozás.

Bárhová is mész tanulni, fülhallgató mindig legyen nálad! Sosem lehet tudni, hogy milyen hangulatba csöppensz. A telefonodra letöltött techno, jazz, vagy akár klasszikus playlisttel pedig bármikor ki tudod zárni a külvilágot.

A kávézóban való tanulás 2 esetben lehet életmentő. Az egyik az, amikor két óra között van 1-1,5 óra szünet, és szeretnéd produktívan eltölteni az időt. Természetesen van, hogy többet ad a teljesítményünkhöz, ha kikapcsolunk, és inkább egy szaktárssal kortyolgatunk el egy kis koffeint, viszont egy-egy ilyen 50-60 perces „tanulós session” csodákra képes, nem szabad alábecsülni őket. Amikor ilyen rövid idő áll rendelkezésünkre, sokkal jobban fog az agyunk. Persze ez egyénenként változhat, de nekem nagyon bevált!

ETK-s hallgatóként egy ilyen „gyors visit”-re mindenképp belvárosi kávézókban kell gondolkodni, hisz az épületek is a Széchenyi tér közelében vannak.

I Love Pécs Café (Széchenyi tér 1.):

Ez az a hely, ahol biztosan nem Te leszel az egyetlen vendég laptoppal! A letisztult, világos falak nagyon kellemes atmoszférát teremtenek. A hely általában kifejezetten csendes, a felszolgálók készségesek, és egy kérdésedbe kerül, és meg is adják a Wi-Fi jelszót.

Szünet Coffee and Break (Ferencesek utcája 8.):

A Vörösmarty utcai épületekhez az egyik legközelebb lévő kávézó, és számomra határozottan a legnagyobb kedvenc. Mindig kellemes zene szól, a hangulat rettentően családias. Finom vegán és nem vegán ételek, sütemények társaságában bújhatod az anatómia jegyzeteidet. Ha egy gyors és tényleg nagyon finom ebédre vágysz, napi menüvel is szolgálnak, ahol van gluténmentes növényi alapú és húsos opció is! A színes bögrékben eléd kerülő italok, pedig valósággal lélekmelengetőek. Tanulásra főleg jó időben ajánlom, hisz belső tere viszonylag kicsi, de napsütéses/nyárias időben a teraszon foglalhatunk helyet.

A másik szituáció pedig egyértelműen a vizsgaidőszak. Előfordulhat, hogy sokkal-sokkal rosszabbnak képzelitek az idősebb hallgatók elmondása alapján, valóban nem leányálom, viszont, ha pozitívan állunk hozzá, talán kevésbé lesz rossz, nem igaz? Egy biztos, az ember ilyenkor mindent megtesz azért, hogy csak még 1 órán át fogjon az agya az egész napos tanulás végén.

Great Coffee and Brunch (Rókus utca 1.):

Az I Love Pécs Café-hoz hasonlóan nagy valószínűséggel itt is lesznek rajtad kívül laptopon dolgozó/tanuló emberek. A belvárostól valamivel messzebb, de a Jabakhegyi és a Boszorkányúti kollégiumhoz közel található. Wi-Fi szintén rendelkezésedre áll, a kávé pedig sokunk szerint itt a legfinomabb. Hidd el, az élettan is jobban fog menni egy világos pörkölésű zabtejes latte mellett!

Partisan Cafe and Bar (Széchenyi tér 15.):

Van az a pont, amikor már tényleg semmi sem segít… ekkor jön a Partisan, ahol a városban a legjobb koktélokat kapni. Tanulós napokon sajnos van, hogy a barátos/barátnős iszogatások nem jönnek egyszerűen össze, de egy Hugo/Gin Tonic társaságát azért élvezheted a tananyagban elmélyülve is.

Amikor pedig nem csak 1-2 órára keresel tanulós helyszínt, jussanak eszedbe az egyetemi könyvtárak.

Szerb Katalin

Talán ezek is érdekelhetnek …