Blog

BikiniszezON

0
1 Bikiniszezon

Végre itt a nyár, a jó idő, amit úgy vártunk, no meg a bikiniszezon amit már kevésbé. Rendkívül megoszló az emberek véleménye ebben a témában, éppen ezért fontosnak tartom, hogy beszéljünk róla. Férfiak és nők ezrei szoronganak ebben az időszakban és a nagy meleg ellenére is takargatják testüket. Nem csoda, hiszen arra lettünk „nevelve”, hogy meg kell felelnünk a társadalmi elvárásoknak, tökéletesnek kell lenni vagy legalább annak látszani.

Többnyire éppen ezért igyekszünk azt hangsúlyozni, amik pozitívak bennünk. Nyáron mégis előjönnek az igazán lényegi kérdések, mint például az önelfogadás vagy a minősítés nélküli létezés. A pozitív tulajdonságok és a negatívak együttes elfogadása önmagunkban és persze másokban is. Addig, amíg te szereted és elfogadod magad, teljesen mindegy, hogy mások mit mondanak rólad.

Persze törekedjünk egymás tiszteletben tartására e téren is, hiszen soha nem tudhatjuk milyen betegségek, milyen sorsok vannak a csont és bőr vagy a teltebb emberek életében. Ne kritizáljunk senkit. Örüljünk, ha ideális alakkal áldott meg az ég, vagy ha egész évben edzettünk, hogy hozzuk a formánk nyárra. De ne ítéljük el, meg, azokat, akik túlsúllyal vagy annak ellenkezőjével küzdve ki mernek állni, menni így egy strandra. Legyünk magunkra büszkék. Mindenkinek meg van a maga feladata. Az elfogadás, a türelem, a boldogság legyen elsődleges. 

Azért fontos szóvá tenni azt is, hogy a strandon, fürdőkben rengeteg a kisgyerek, így fontos az ízléses megjelenés. 2022-ben ezt például a fürdőruha gyártók és forgalmazók nem igazán veszik figyelembe. A mai fiatalság szinte kivétel nélkül a tangás, alig takar bikiniket részesíti előnyben. Pedig néha izgalmasabbnak hat ha jobban fedve vannak a testrészek. Persze számomra is komfortosabb, mint a régebbi fazonú „nagymamabugyis” szettek. Valószínűleg nem vagyok egyedül vele ha azt mondom, valósággal lehetetlenség megtalálni azt a fürdőruhát, ami színben, fazonban és méretben is tökéletesen illik hozzád.

De mi van a molettebb hölgyekkel urakkal? Hát a férfiaknak egyszerűbb a dolga. Rövid vagy hosszú. A hölgyek közül egyre többen döntenek a kétrészes fürdőruhák mellett idomoktól testalkattól függetlenül. Ebből következtethetünk arra, hogy működik az önelfogadás, az önszeretet. Ez vagyok én, így érzem jól magam, akinek nem tetszik ne nézzen rám… De azért még mindig vannak a bujkálósabb, törölközőbe csavart, mindennel takart típusok, akik a víz széléig magukon tartják a kellékeiket, vagy be sem mennek a vízbe, esetleg nem fekszenek ki napozni. 

Sokan vannak akik bátran és büszkén felvállalva adottságaikat kirívó fürdőruhában vagy a nélkül sütkéreznek a zsúfolt tömegben nem kis zavart keltve családok életében. Nincs kiábrándítóbb látvány mikor családapák sóvárogva bámulják ezeket a hölgyeket, miközben feleségük épp a gyermekeiket pesztrálja.

Sokan sokfélék vagyunk. Akármelyik csoporthoz is tartozunk csak azt tudom tanácsolni, hogy hallgassunk a szívünkre. Bátran vállaljuk magunkat és menjünk víz közelbe a magunk által választott és általunk jónak ítélt fürdőruhában! Ne izgulj a bőrhibáid vagy a pár felszaladt kiló miatt, így is gyönyörű vagy!

Rádi Eszter Orsolya

Talán ezek is érdekelhetnek …