Blog

Mi, Értetek – Ízelítő a HÖK csapatának legújabb tagjairól

0
1 Izelito A Hok Csapatanak Legujabb Tagjairol

Szerintem mind egyetérthetünk azzal a megállapítással, hogy Karunk Hallgatói Önkormányzata szerencsére nem az a szervezet, amelyre sokat tudnánk panaszkodni. Ez a szerencsés tény nagy részben köszönhető egy csodás vezetőségnek, valamint mindazoknak, akik szorgos munkával és teljes odaadással dolgoznak a csapat tagjaként azért, hogy hallgatótársaiknak könnyebb legyen – a közelmúltban pedig többen is csatlakoztak ehhez a csapathoz, név szerint Kovács Luca, Püspöki Krisztina, Tolvaj Gréta és Zöld Krisztina Eszter (Flexi). Ahogy azt a cím is mutatja, cikkem csupán egy kis ízelítő a lányok munkájával kapcsolatban, amely annak érdekében jött létre, hogy a frissebb tagokról is legyen egy átfogó ismeretetek – de a továbbiakban mindenképp érdemes figyelni a személyes interjúikra is!

Kedves lányok! Az első kérdésem a tanulmányaitokra vonatkozna – el tudnátok kérlek mondani, hogy pontosan kik is vagytok, milyen szakra jártok, és hogy hányadik évfolyamon vagytok?

Luca: Kovács Luca vagyok, másodéves gyógytornász hallgató.

Krisztina: Püspöki Krisztina vagyok, elsőéves rekreáció és életmód szakos hallgató.

Gréta: Tolvaj Gréta vagyok másodéves gyógytornász hallgató.

Flexi: Zöld Krisztina Eszter, vagy, ahogy mindenki ismer Flex Hartzler vagyok, dietetikus hallgató.

Mikor lettetek a HÖK csapatának tagjai és milyen indíttatásból csatlakoztatok? Jelenleg pontosan milyen pozíción vagytok?

Luca: Tavasszal jelentkeztem a HÖK-höz, amikor láttam, hogy több referensi pozíció betöltésre vár. Korábban már felmerült bennem a gondolat, milyen lehet a HÖK csapatának tagja lenni, mert ismerősökön keresztül hallottam róla pár szuper dolgot. Nagyon megörültem, hogy tanulmányi referensnek is keresnek valakit. Úgy éreztem ez az a terület, amiben a leginkább otthon érezném magam, ezért rögtön jelentkeztem rá.

Krisztina: Régóta érdekel a sportrendezvény szervezés világa, volt is már alkalmam kipróbálni magam benne, a jövőben pedig hivatásszerűen is ezzel szeretnék majd foglalkozni. Március végén csatlakoztam a HÖK csapatához, és a sportreferensi pozíciót töltöm be. Úgy éreztem, hogy amellett, hogy kamatoztatni tudnám az eddigi tapasztalataimat hasonló területekről, kivételes lehetőség lenne a szakmai fejlődésemre is, miközben azzal foglalkozhatok, amivel igazán szeretek.

Gréta: Igazság szerint az egyik HÖK-ös barátnőm tanácsára adtam be a jelentkezésem. Egy hónapja vagyok a csapat tagja, és eddig nagyon élvezem. Social-média referens pozícióban vagyok, azon belül is az Instagram oldalt kezelem. 

Flexi: Először 2019-ben jelentkeztem Küldöttgyűlési Tagnak, ezzel is nagyobb hangsúlyt akartam fektetni a hallgatóknak való segítésre. Pár hónapja viszont jött egy nagyobb lehetőség, ami jobban passzol a jelenlegi életvitelemhez, ez pedig a Szponzorkapcsolatokért felelős referens.

Mit takar pontosan az előbb említett pozíció, milyen ügyekkel kapcsolatban fordulhatnak felétek a hallgatótársaitok?

Luca: Tanulmányi referensként legfontosabb feladatom a hallgatók tájékoztatása az aktuális információkról, mint például legelső posztom a vizsgajelentkezésről, valamint válaszolni a felmerülő egyéni kérdésekre. Ezen kívül részt veszek majd gyűléseken is.
Hallgatótársaim tanulmányi ügyekkel kapcsolatban fordulhatnak hozzám. Ide rengeteg minden tartozik, a teljesség igénye nélkül felsorolok párat: tárgyfelvétel, vizsgajelentkezés, átsorolás, tantervi háló, tantárgyak teljesítése, bejelentkezés…
Úgy gondolom ez egy nagyon változatos terület, ami sok kihívást és fejlődési lehetőséget tartogat a számomra, amit természetesen izgatottan várok!

Krisztina: Sportprogramok szervezése és lebonyolítása a feladatom a HÖK tevékenységein belül. Jelenleg még csak a betanulási fázisnál tartok, leginkább majd a következő félévtől, illetve a gólyatábor kapcsán lesznek feladataim. Bátran fordulhatnak hozzám a hallgatók bármilyen sportprogram ötletével, különböző javaslatokkal.

Gréta: Az én feladatom, hogy Instagramra készítsek postokat, különböző témákban storykat. Szeretném, ha minél többen csatlakoznának az oldalhoz, hogy mindenkihez eljuthassanak a jobbnál jobb lehetőségek. Nem utolsó sorban szoktam szavazós vagy hasonló témákat is kitenni, aminek az lenne a célja, hogy mindenki, aki fellép az oldalra, picit kikapcsoljon. 

Flexi: Jelenleg azon dolgozom, hogy nektek minél nívósabb támogatókat szerezzek, ezekkel is szélesítsem a lehetőségeiteket, színesítsem az eseményeinket. Ha bármi kérdésetek, kérésetek van ezekkel kapcsolatban, keressetek bátran!

            Ismételten nagyon köszönöm a lányoknak, hogy válaszoltak a kérdéseimre! Teljesen biztos vagyok benne, hogy tündökölni fognak a munkájukban, a továbbiakhoz pedig sok sikert szeretnék nekik kívánni!

Varga Roxána

Talán ezek is érdekelhetnek …