Blog

Interjú Füzesi Danával, a HÖK Irodavezetőjével

0
1 Fuzesi Dana

Dana szintén a Hallgatói Önkormányzat csapatának új tagja, így hát kifaggattam, hogyan érzi magát ebben a szerepben és mit kell tudni az általa végzett munkáról.

Kedves Dana!

Az első kérdésem az lenne hozzád, hogy hogyan csöppentél bele a hallgatói önkormányzat körforgásába, miért csatlakoztál a HÖK-höz?

Már gólya koromban felkeltette az érdeklődésemet a Hallgatói Önkormányzat, hogy vajon mi is lehet ez pontosan, mit csinálnak a referensek, de sose jutottam el odáig, hogy jobban utána járjak ennek, valamint valahogy sose volt bátorságom jelentkezni egyik meghirdetett pozícióra sem. A 2021-es gólyatáborban szervezőként vehettem részt, ahol volt lehetőségem jobban megismerkedni Kovács Bettivel, az előző HÖK elnökkel, aki ősszel meghirdetett munkalehetőséget a Hallgatói Önkormányzat irodájába. Alapvetően az egyetemen eltöltött pár évem alatt összebarátkoztam már több HÖK-ös vagy ehhez a közeghez közel álló személlyel, és gondoltam ez egy jó lehetőség, hogy még több embert megismerjek, mindamellett, hogy rugalmasan végezhető pénzkeresési lehetőség is a tanulmányaim mellett.

Mit jelent pontosan Irodavezetőnek lenni? Milyen feladatokkal foglalkozol a mindennapokban?

Ez egy kifejezetten változatos és sokrétű foglalkozás, ebből adódóan szerencsére sosem unalmas. A mindennapokban főként adminisztratív feladatokat látok el, de különböző programokra való jegyeladás is zajlik nálunk, valamint számos alkalommal a hallgatók hozzánk fordulnak kérdéseikkel, melyekre a tőlem telhető legjobb módon igyekszem válaszolni, illetve választ találni.

Mi a munkád legjobb része, mit élvezel a leginkább?

Talán kettő dolgot tudnék igazán kiemelni, amelyeket a legjobban szeretek. Az egyik, amikor egy hallgató már sajnos számos helyen próbált utánajárni valaminek, de sehol sem tudtak válaszolni a kérdésére, ezután hozzánk fordul és mi végre érdemben tudunk segíteni neki. Nem is gondolná az ember, hogy mennyire hálásak, és ez rendkívül jó érzéssel tölt el. Jól esik, hogy tudtam neki segítséget nyújtani, ezáltal boldogan távozik. A másik, amit kiemelnék az, hogy egyelőre még javarészt a programok szervezésének háttérmunkájában veszek részt, de kifejezetten élvezem, ahogy belelátok ezekbe a folyamatokba, mennyi minden áll egy-egy esemény szervezése mögött, mennyien dolgoznak rajta. Számomra ez felettébb izgalmas, és büszke vagyok rá, hogy részese lehetek ennek a társaságnak.

Mint a közösség aktív tagja, hogy látod, hogyan lehetne még színesebbé, pörgősebbé tenni az egyetemi hallgatói közösségi életet?

Szerintem kiemelten fontos, hogy az itt eltöltött éveink alatt hiába a tanulás élvez prioritást, ne feltétlenül csak azzal teljenek a mindennapjaink, hogy a könyveket bújjuk, hanem nélkülözhetetlen a megfelelő szociális élet kialakítása is. Ennek érdekében igyekszünk minél több olyan alkalmat létrehozni, melyeknek kapcsolatépítési, valamint kapcsolatteremtő irányultsága is van. Ebből adódóan jó úton haladunk afelé, hogy minél több olyan programunk legyen, amelyek mindenki számára elérhetőek és érdekesek, továbbá, hogy biztosítsunk megannyi kikapcsolódási lehetőséget a hallgatók számára. Fontos számunkra a folyamatos hallgatói visszajelzés, melyek alapján igyekszünk színesíteni a repertoárunkat. 

Van- e esetleg olyan pozíció, amiben a későbbiekben szívesen kipróbálnád magad a HÖK-ön belül? Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Mindent összevetve nagyon szeretek irodavezetőként dolgozni, és rendkívül hálás vagyok, hogy alkalmasnak találtak erre a pozícióra, ugyanakkor elkezdett foglalkoztatni a rendezvények szervezése, lebonyolítása is. Bízom benne, hogy a későbbiekben lesz lehetőségem még jobban bele látni, hiszen szívesen kipróbálnám magam ezen a területen is.  Egyelőre a legfőbb célom annyi, hogy a Hallgatói Önkormányzat továbbra is gördülékenyen tudjon működni, a lehető legtöbb segítséget tudja nyújtani a karunkon tanuló diákok számára, és bátran merjenek hozzánk fordulni bármivel kapcsolatban is szorulnak segítségre!

Köszönöm szépen a válaszaidat! További sok sikert és kitartást kívánok neked. Hallgatótársaimnak pedig üzenem, hogy forduljatok Danához is bizalommal, ahogy a HÖK minden más tagjához is, hiszen értünk vannak, és éljetek az általuk biztosított programokkal és lehetőségekkel, amikbe annyi energiát fektetnek a közösségért!

Szabó Johanna

Talán ezek is érdekelhetnek …