Blog

Arcátlanság lenne a szép bőr?

0
1 Kin Scaled

A válasz rövid, de korántsem egyszerű. Egyszerre szól bele a genetikánk, hogy mit örököltünk az ősöktől, de nagyban hozzájárul az életmódunk is. Hormonok, genetika, étrend, higiénia, és ne feledkezzünk meg a stresszfaktorról sem. Hol lehet az igazság? Vajon létezik a makulátlanul szép bőr?

Sosem leszünk tökéletesek, de nyugodjunk meg, senki sem az. A tökéletlenségünkkel vagyunk egyediek és különlegesek. Sose tévesszen meg minket a magazinokban, filmekben, egyéb platformokon megjelenő hírességek arcbőrének látványa, hiszen ezek javarészt feljavított, vagy photoshoppolt változatok. Törekedjünk akkor már az egészséges életre, és az ehhez tartozó természetességre. Ez azonban egyáltalán nem ördögtől való.

Az alfa és az omega nem más, mint az étkezés, illetve a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. Talán ezek közül sok ember számára a vízfogyasztás mennyiségi kvótáját lesz nehéz betartani, mivel a szervezet gyorsan hozzászokik a kevesebb mennyiséghez (kb. 1-1,5 liter). A megoldás nem nehéz, és nem is kell erőltetni a víz mennyiségét. Reggel, ébredés utáni kávé előtt igyunk egy pohár vizet. A csésze feketét pedig szintén öblítsük le. Ne felejtsük el, ne vigyük túlzásba, hiszen a gyomrunk hamar megtelik folyadékkal. Pár nap után már igényelni fogjuk azt, hogy pár pohárral többet igyunk, mivel azt érezzük, hogy száraz a szánk. Akkor mit mondjon a bőrünk! Az eredmény, higgyétek el, hogy 2 hét múlva, de már előbb is jelentkezni fog, hogy mennyivel ruganyosabb, egészségesebb az arcbőrünk. Jobb lesz a keringés, a szárazságnak nyoma sem lesz. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!

A vitaminpótlás szintén egy alapköve az építkezésünknek. Megfelelő alapanyag nélkül nem lesz soha olyan állapotú a bőrünk, mint amilyet elképzelünk, megálmodunk. Egészítsd ki a házi patikádat némi ásványi anyaggal. Alapfelszerelés legyen a B-, C-, D-vitamin, cink, magnézium és kalcium. Ezek nemcsak a felszínre lesznek kedvező hatásúak, hanem a keringésünkre, belső szerveinkre és az idegrendszerünkre is igen jótékony hatású. Természetesen az idénygyümölcsök, zöldségek se maradjanak el az étlapról!

Mit kenjünk a bőrünkre? Először is keressük fel a kozmetikusunkat, illetve egy bőrgyógyászt, ha szükséges. Egy hormonkezelés is tud megoldást jelenteni ugyan, de nem mindenkinek kell ilyen radikális megoldást választani. Talán az egyik alap dolog és kencefice nem más, mint a fényvédő krémek használata. Nem is sejtené az ember, de egy kis utánaolvasás után kézenfekvő lesz: a basalioma, melanoma malignum és egyéb bőrgyógyászati rosszindulatú elváltozások legnagyobb százalékáért a napfény expozíció a felelős. Egy napfényvédő krémmel nem nyúlhatunk mellé. Mellette pedig ne féljetek költeni a bőrtisztító szappanokra, krémekre, tonikokra. Egy tiszta bőr több mint fél megoldás.

Kerüljük a nagyon magas szénhidrátot tartalmazó ételeket, fogyasszunk több rostot és fehérjét. A zsír- és fehérjetartalmú étrendet igen sok helyen dicsérik, hiszen az emésztésünk által a bőrünk is átáll a „szénhidrát-tüzelésű” meghajtásra. Chips, csupa cukros édességek és egyéb alacsony százalékú kakaót tartalmazó csokik legyenek tiltólistásak. Próbáljátok meg a kávét és teát cukor nélkül inni. A bőröd biztos, hogy hálás lesz a döntésedért.

Száz szónak is egy a vége: szaktanácsadás! Legyen egy kis énidőd elmenni egy kozmetikushoz, és térképezd fel, mi is kell a bőrödnek. Ne félj elkezdeni, hiszen a legszebb utad kezdődik a cél felé!

Goszpodinov Emese

Egyéb szépészeti tippekért kattints ide!

Talán ezek is érdekelhetnek …