Blog

Újragondolt fogadalom

0
1 Fogadalom Scaled

2022. Újabb 365 nap, amikor bármit elérhetünk, bármivé válhatunk egyetlen újévi fogadalom hatására. Többet fogok sportolni, lefogyok, izmot növelek, többet tanulok, kevesebbet stresszelek. Vajon létezik ennél gyakorlatiasabb elhatározás is?

A legtöbb fogadalom az életmód változtatásán alapul. Idén azonban ne az alakunkon, hanem a szemét mennyiségén faragjunk! Pénzkímélő, alakformáló, reformáló és olyan könnyű nem kísértésbe esni, hogy sokan el sem tudnánk képzelni! Érdemes utána olvasni a témának, mivel vannak olyan alternatívák, amik bizony egy kis anyagi ráfordítást igényelnek.

Kulacs, saját termosz, ételes doboz. Néhány eszköz, amivel máris csökkentettük a hulladék mennyiségét. Azonban ezek nemcsak pénztárcabarát megoldások, hanem az egészségünkre is jótékony hatást gyakorolnak, akár rövid időn belül is. A mikroműanyag mennyiségét leredukáljuk, és nem kell aggódnunk, ha olyan tisztítószerrel mossuk őket, aminek szövődményeik is lehetnek. Kevesebb szemét, kevesebb műanyag, kiegyensúlyozottabb élet!

Segít az életmódváltásban is, akár a sport szempontjából is! Gondoljunk csak bele. Rákényszerít minket arra, hogy keressünk egy víztöltésre alkalmas helyet. Oda kell sétálnunk, és visszafele cipelnünk is kell. A termoszbögrénket ki kell mosni, így észrevétlenül is higiénikusabban élünk. A hulladékmentes megoldásokra jellemző az, hogy egyre nagyobb figyelemre tanít minket, hogy tisztán éljünk.

Ezzel együtt nemcsak a tisztításra figyelünk oda, hanem még a tudatosságra is. Odafigyelünk az apróbb dolgokra is. Vajon az a ruha milyen anyagból készült? Szükségem van még egy tábla csokira? Talán jobban járok, ha még egy zöldséget veszek? Nagyobb odafigyeléssel fogunk vásárolni, étkezni, lenni a mindennapokban. Értékelni fogjuk az életet, a tudatos hozzáállásunkat. Emellett még a Bolygónk is hálás lesz az aprónak tűnő cselekedeteinkért!

5

A fogadalmat nehezebb betartani, mint elkezdeni. Kell egy kis elhatározás és akaraterő, hogy ne csábuljunk el egy károsnak ítélt szenvedélynek. Higgyétek el, egyik fogadalom fogja magával vonni a következőt. Megfogadtad, hogy leszoksz a cigizésről? Egy idő után észreveszed, hogy a hulladékmentes életeddel egyszerűen nem egyeztethető össze. Kevesebb édességet, nassolnivalót veszel, így a ruháid egyre inkább lógni fognak rajtad! Kevesebb tömegközlekedés, több biciklizés? Ne csodálkozz, hogy sokkal jobbak lesznek a laboreredményeid! Kis lépés, de hatalmas előrelépés.

Legyél hálás, hogy egészséges vagy, és élvezheted az életet. Használd ki a pillanatnyi boldogság örömeit. Egyszerűen peregjen le rólad az összes negatívum, és próbáld meg kihozni magadból a legjobbat!

Goszpodinov Emese

Új év, új én? Hogy is van ez? Kattints ide!

Talán ezek is érdekelhetnek …