Blog

Lányok Dubajban – filmajánló

0
1. Lanyok Dubajban

Június 2. A nemzetközi szexmunka világnapja. Ezen a héten került mozivászonra a Lányok Dubajban c. film, mely a világnap bemutatására, és azon nők emlékére szólt, akik betekintést engedhettek nekünk a „dubajozás” világába.

Elrettentő és megdöbbentő, hogy a film igaz szereplők vallomásai alapján és rendőrségi akták irataiból készült, így ami a film végén elhangzik az teljességgel igaz, és egykor valóságos volt. A legszörnyűbb, hogy sajnos még ugyan más „szereplőkkel”, de most is az. A „Lányok Dubajban” egy színtéren csábítja és rettenti el a nézőket.

Csillogás, pompa, szépség és szórakozás, sármos úriemberek társaságában. Akárcsak egy nyaralás, nemde? Ráadásul egy olyan nyaralás, ahol nem te fizetsz, hanem te keresel. Méghozzá nem is keveset. Kell ennél több?

Így vágnak bele életük útjába a fiatal, kíváncsi és gyönyörű lányok, akiknek az elején leszögezik, hogy itt semmi és senki nem kötelező. Csak amihez kedved van, csupa szórakozás. Emellett, szép álom, hogy a nyaralásért kapott összeg fedezné a tandíjadat vagy a műtétet, ami megmenthetné egy szeretted életét. A többit pedig magadra is költheted, anyagi gondjaid többé nem lesznek. Szabályok azonban vannak. Mindig minden körülményben légy csinos és naprakész. Mindig tudj kellő magatartást tanúsítani az adott környezetben. Végül, ha elvállalsz egy munkát, teljesítsd a feladatod. A férfi jóképű, pont az eseted, a vonzalom pedig kölcsönös, mi lehet ebben a nehéz? A szabályok csak a szárazföldre vonatkoznak. Amint nyílt vizekre evezünk, senki nem kérdez, Allah pedig nem lát semmit.

A film amellett, hogy megmutatja, milyen is az ilyesfajta élet, nyomonkövet egy félresiklott életet, aki egykor a piramis legalján kezdte, majd ebből erőt merítve karriert épített, nem csak magának, hanem sok száz hozzá hasonló lánynak is. Majd, ebben a kerek egész történetben már mindörökké olyan szálak fűzik sikertörténetéhez, amelytől már soha életében nem tud elszakadni, még ha akarna sem.

Akkor ajánlom Neked megnézni ezt a filmet, ha van benned kellő nyitottság ahhoz, hogy beláss a film közvetítette mélyebb lelki és társadalmi vonatkozásokba is. Így tudsz rajta elgondolkozni, megérteni a miérteket, és tanulságos, ám elborzasztó tényeket is megállapítani.

mde

Ez eleinte ugyan csak egy munka, amit sokan elítélnek, ám legalább olyan sok ember, nő számára vonzó lehetőség, amiben nem a veszélyt látják meg először, így csúsznak bele a spirálba, ami végzetes tetteket követelhet maga után. Ne feledjük, miközben olvasod ezt a cikket, valaki éppen most is valahol a világ bármely pontján szexuális erőszak vagy szexmunka áldozata.[i]

Kovács Viktória

További cikkeink a témában:


[i] https://infozio.wordpress.com/2022/04/12/net-es-szex-a-szexting/

képek: google

Talán ezek is érdekelhetnek …